- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πρωτοβουλία με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Ευαγγελικής Σχολής και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα συνδιοργανώνουν, σε συνεργασία με το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, σειρά εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Τέχνη και Γνώση: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο κτήριο του Νομισματικού Μουσείου «Ιλίου Μέλαθρον» (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα), την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, από ώρα 10:30 π.μ. και εξής, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016.

Print

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών  τους, θα παρουσιάσουν εργασίες (πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες, ομιλίες, προβολές, δρώμενα), εμπνευσμένες τόσο από το ίδιο το ιστορικό κτήριο όσο και από τα εκθέματα του Μουσείου. Πρόκειται για μία δράση που προάγει την εκπαιδευτική εξωστρέφεια δύο σχολείων ανοιχτών προς την κοινωνία και αποτελεί προϊόν της γόνιμης συνεργασίας τους με ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας.

- Διαφήμιση -