- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Κριτική και ερωτήματα αναφορικά με τα πρόσωπα που διαχειρίζονται δημοτικά ακίνητα στο Δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης , διατυπώνει με ανακοίνωση της η  παράταξη «Δημοτική Βούληση», του Δημοσθένη Δόγκα

 

Για ποιο λόγο μια σειρά από δημοτικά ακίνητα “φιλέτα” αλλάζουν χέρια; Πού οφείλεται ο πυρετός δημοπρασιών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

 

Η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου βρίσκεται από το καλοκαίρι σε μια εκτεταμένη προσπάθεια αλλαγής των ανθρώπων που εκμεταλλεύονται καντίνες και αναψυκτήρια στον Δήμο. Η επίκληση της τήρησης της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή δεν κρύβει το απογοητευτικό αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης που έχει καταλήξει σε πρωτοφανές φιάσκο που τελικώς πλήττει το δημόσιο συμφέρον.

 

Για την απογοητευτική αυτή κατάσταση οι ευθύνες βαρύνουν και τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Πανά, ο οποίος όταν παρίσταται στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίζει τις προτάσεις του δημάρχου, αλλά τις περισσότερες φορές απουσιάζει, προφανώς δίνοντας “ψήφο ανοχής” στα πεπραγμένα της διοίκησης. Όπως έκανε άλλωστε και στην τελευταία συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να βγουν σε δημοπρασία ακίνητα στη Βουλιαγμένη, μετά από έξωση των σημερινών μισθωτών τους.

 

Οι περιπτώσεις των αναψυκτηρίων “Αγνάντι”, “Λασίθι” και των καντινών στο Καβούρι που συζήτησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενδεικτικές:

 

  • Στην περίπτωση των “Λασίθι” και “Αγνάντι”, οι συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους μισθωτές θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη με πολλές πιθανότητες δικαίωσης, καθώς η δημοτική αρχή ακροβατεί σε εξεζητημένες νομικές ερμηνείες για να τους οδηγήσει στην έξοδο από τις επιχειρήσεις τους.

 

  • Στην περίπτωση των καντινών στο Καβούρι, ο δήμαρχος αντί να λύσει το Γόρδιο Δεσμό, ανοίγει νέο κύκλο δικαστικών διενέξεων με μια επιχείρηση οι οφειλές της οποίας έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, τη στιγμή που εκκρεμούν πάνω από 30 δικαστικές προσφυγές της έναντι του Δήμου.

 

 

Και δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις:

 

  • Ο δήμαρχος έδιωξε από το αναψυκτήριο της πλατείας Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής που το λειτουργούσε προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής και πραγματοποίησε δημοπρασία για την ανάδειξη νέου μισθωτή. Από τον Ιούνιο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει το αναψυκτήριο!
  • Ο δήμαρχος εκκένωσε το ακίνητο όπου λειτουργούσε το ΚΕΠ Βουλιαγμένης και το μετέφερε σε χώρο που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, εντός του πρώην Δημαρχείου Βουλιαγμένης. Άλλη μια δημοπρασία έγινε τον Ιούνιο, όμως ακόμη και σήμερα κανείς δεν λειτουργεί επιχείρηση στο αναψυκτήριο που υποτίθεται ότι θα εγκαινιαζόταν!
  • Το μόνο αναψυκτήριο που λειτουργεί είναι αυτό που δόθηκε σε σύζυγο υποψηφίου και συνεργάτη του Δημάρχου στο Αθλητικό Κέντρο Βάρης, μέσα από μια διαδικασία που ελέγχεται για τη διαφάνειά της, και με χαριστικό όρο να απαλλαγεί ο νέος διαχειριστής από αρκετά μισθώματα στην αρχή της σύμβασης!

 

Ανικανότητα για μια αποτελεσματική διοίκηση, πελατειακές σχέσεις και εξυπηρετήσεις “ημετέρων” οδηγούν στο κενό και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

 

Από τη δημοτική αρχή λείπει η Δημοτική Βούληση για χρηστή διοίκηση και αποτελεσματικές λύσεις.

- Διαφήμιση -