- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Για όσους το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου βρει στην πόλη, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα!

Για οικογένειες: Κάψια Μαντίνειας

Η εκδρομή
Ανακαλύψτε το ανερχόμενο χωριό της ορεινής Αρκαδίας πριν από τους πολλούς. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάθεστε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τα αναστυλωμένα κτίρια, θα σας ξεναγούν ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σταλακτίτες οι άνθρωποι του Σπηλαίου Κάψιας (φωτό ), και θα δοκιμάζετε κρασιά και πίτες στο τέλος της περιήγησης στο πρώην αρχοντικό και νυν επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη (είσοδος ελεύθερη – επικοινωνήστε μαζί τους στο 2710222290 ).

Know How
Για παραδοσιακές αρκαδικές γεύσεις πεταχτείτε στα «Κόκκινα Πιθάρια »στη Βυτίνα (2795022540 ). Αν σας βρει το βράδυ κι έχετε διάθεση να μείνετε εκτός σπιτιού, μπορείτε να μείνετε στο ξεχωριστό «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» (2710235822 ). Πιο οικονομικός ο ξενώνας «Άρτεμις» στο γειτονικό Λεβίδι (2796022600 ).

Για arty: Ναύπλιο

Η εκδρομή
Είτε για weekend είτε για μονοήμερη, το Ναύπλιο καταφέρνει πάντα να μας αναζωογονήσει. Με όχι και τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ίσως και να αφήσουμε το Παλαμήδι για κάποια επόμενη φορά, αλλά το καφεδάκι στην Πλατεία Συντάγματος δεν το διαπραγματευόμαστε με τίποτα. Ούτε και το σεργιάνι στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, λοξοδρομώντας κατά βούληση στα σοκάκια. Ο arty πολυχώρος «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, φωτό ) εξελίσσεται διαρκώς σε έναν πολιτιστικό πυρήνα της πόλης, οπότε δεν θα παραλείψουμε ένα πέρασμα.

Know How
Δοκιμάστε καλά μαγειρευτά και κλείστε με φοβερό μπακλαβά στον «Βασίλη» (2752025334 ) επί της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη. Αν όμως επιλέξετε να μείνετε εδώ, σας έχουμε δύο budget προτάσεις, το «Ilion Traditional Hotel» (2752025114 ), σε μεγαλοπρεπές κτίριο ιστορικής σημασίας κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, και το «Δίας» (2752022276 ), στην πρώην κατοικία του Υψηλάντη, με περιποιημένο πρωινό.

Για low profile: Χωριά Ελικώνα

Η εκδρομή
Αν και στη σκιά του γειτονικού celebrity Παρνασσού, η κατοικία των 9 Μουσών έχει κάτι για τον καθέναν: από πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση με βελανιδιές μέχρι ζόρικες αυτοκινητάδες από την Αγία Άννα προς το Κυριάκι και το Ζερίκι με τα αναπαλαιωμένα πετρόκτιστα καθώς και το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας στην καρδιά της, όπου θα απλώσετε τραπεζομάντιλα για πικ­νίκ. Στο Κυριάκι, μάλιστα, υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στη διάσημη μονή  του Οσίου Λουκά ( φωτό ).

Know How
Δώστε οπωσδήποτε γευστικό ραντεβού σε κάποια από τις φημισμένες χασαποταβέρνες της Αγίας Άννας. Αν ξεχαστείτε και σας πιάσει το βράδυ, το «Ελικώνιο» ( 2261094444 ) στην Αγία Άννα και ο «Δίανθος» ( 2267051708 ) στο Κυριάκι θα φροντίσουν για τα δέοντα.

 

 

ΠΗΓΗ: www.athnorama.gr    Βαλσάμης Δουκάκης

- Διαφήμιση -