- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε καταψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το 2017 προχώρησε στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “καταψηφίζουμε και κρατάμε επιφυλάξεις για διαφορετική στάση, αν με τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού από τη δημοτική αρχή αλλάξει η συνολική του εικόνα”.

Συγκεκριμένα, ο Δημοσθένης Δόγκας, ανέφερε αιτιολογώντας τη στάση του:

Το Σχέδιο Προϋπολογισμού για το έτος 2017 του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που πρότεινε η δημοτική αρχή είναι μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Αν συγκρίνει κανείς τον Προϋπολογισμό αυτό με τον περσινό Προϋπολογισμό, όπως διαμορφώθηκε μετά και την τελευταία αναμόρφωση, προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να χαρατσώσει τους δημότες προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της και την ίδια στιγμή αφαιρεί τεράστια ποσά από θεμελιώδεις υπηρεσίες.

Η διοίκηση προϋπολογίζει ότι:

  • Θα λάβει 150.000 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το 2016 από τα έσοδα Κοιμητηρίων.
  • Θα λάβει 70.000 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το 2016 από τα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού.
  • Θα λάβει 170.000 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το 2016 από λοιπά τέλη και δικαιώματα.

Θα είναι λοιπόν μια χρονιά που οι δημότες θα πληρώσουν περισσότερα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την ίδια στιγμή ο Προϋπολογισμός μας λέει:

  • Θα δαπανηθούν 670.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2016 για την Κοινωνική Πολιτική και τις υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού.
  • Θα δαπανηθούν 813.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2016 για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.
  • Θα δαπανηθούν 500.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2016 για τις Υπηρεσίες Ύδρευσης άρδευσης και Αποχέτευσης.

Έρχεται λοιπόν μία χρονιά που οι Δημότες και οι κάτοικοι θα λάβουν λιγότερες υπηρεσίες.

Παράλληλα, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε τη διαχρονική ανικανότητα των δημοτικών αρχών να εισπράξουν αυτά που πρέπει από αυτούς που πρέπει.

Μέσα σε ένα χρόνο τα μη εισπρακτέα υπόλοιπα αυξήθηκαν κατά 286.000 ευρώ και πλέον έχουν διαμορφωθεί σε 25,6 εκατομμύρια ευρώ που ο Δήμος δεν θα δει ποτέ να μπαίνουν στα ταμεία του.

Η εμφανής απουσία της κοινωνικής μέριμνας και αναπτυξιακής προοπτικής για τους ανθρώπους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μας κάνει να καταψηφίσουμε το Σχέδιο Προϋπολογισμού.

 

- Διαφήμιση -