- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σε συνέχεια των προσπαθειών του για την ενημέρωση των πολιτών και για την αντιμετώπιση της «ρεματοκτόνας» διάθεσης της περιφέρειας Αττικής, το «Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης» οργανώνει μια νέα εκδήλωση. Αυτήν τη φορά, στο Παλιό Φάληρο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας (Λ. Αγίας Βαρβάρας 24).

Θα πρόκειται, σίγουρα, για ένα ενδιαφέρον κυριακάτικο πρωινό, με ενημέρωση, οπτικό υλικό, έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ρέματος της Πικροδάφνης.
Τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους θα μεταφέρουν εκπρόσωποι του Ελληνικού κέντρου θαλάσσιων ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), της Ελληνικής ορνιθολογικής εταιρείας, καθώς και ο βιολόγος – περιβαλλοντολόγος κ. Μαρτίνος Γκαίτλιχ.

Την ώρα που η περιφέρεια Αττικής προωθεί μια λύση βίαιης επέμβασης με τεχνικά έργα μεγάλης κλίμακας που θα οδηγήσουν στην μετατροπή του ρέματος σε ανοιχτό οχετό, οι πολίτες αντιτάσσουν τη συνολική οριοθέτηση του ρέματος στη φυσική του κοίτη -αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε επέμβαση- και ήπιες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν και δε θα μονιμοποιούν τις ποικίλες ανθρωπογενείς – αυθαίρετες παρεμβάσεων των προηγούμενων χρόνων.

- Διαφήμιση -