- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καλεί τη δημιουργό του «Περσέπολις» στις 30 Νοεμβρίου, στην κεντρική σκηνή για μία εκ βαθέων συζήτηση σαν και αυτή στα «Κεντήματα». Η πολυπράγμον καλλιτέχνις σχεδιάζει και γράφει κόμικς, κάνει εικονογραφήσεις, ζωγραφίζει, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη σκηνοθεσία.

Η Γαλλοϊρανικής καταγωγής Μαρζάν Σατραπί αναγνωρίστηκε διεθνώς όταν εξέδωσε τα βιώματα των παιδικών της χρόνων υπό μορφή κόμικς (graphic novel ), που μέχρι σήμερα έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Στη σειρά βιβλίων «Περσέπολις» αφηγείται την ιστορία μιας ευρηματικής πιτσιρίκας που μεγαλώνει στο Ιράν της δεκαετίας του 1970, όταν η Ισλαμική Επανάσταση και ο πόλεμος με το Ιράκ εισβάλλουν στη ζωή της και αναστατώνουν τον κόσμο της. Η ιστορία της συνεχίζεται στη Βιέννη, όπου φυγαδεύεται από τους γονείς της με την ευχή να ζήσει ελεύθερα.  Στα «Κεντήματα», μια παρέα γυναικών, που εκπροσωπούν τρεις γενιές, συναντιούνται γύρω από ένα σαμοβάρι για να κουτσομπολέψουν για προσωπικά και πικάντικα θέματα.

Έργα της καλλιτέχνιδας έχουν μεταφερθεί από την ίδια στη μεγάλη οθόνη συγκεντρώνοντας βραβεία και θετικές εντυπώσεις. Η Σατραπί εστιάζει την ενασχόληση της στον κινηματογράφο αλλά δεν παύει παράλληλα να ασχολείται και με τις υπόλοιπες τέχνες της.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210-9005800
Ώρα:19:00

 

- Διαφήμιση -