- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ένα παλιό έγγραφο ηλικίας άνω των 100 ετών στο τοπικό αρχείο της περιοχής Speyer (Landesarchiv Speyer) αποδεικνύει σύμφωνα με έναν τοπικό ιστορικό την απέλαση του παππού του αυριανού πρόεδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
O Friedrich Trump (1869-1918) μετά την μετανάστευση του το 1885 στις Ηνωμένες Πολιτείες ήθελε πραγματικά να επιστρέψει στην πατρίδα του την πόλη Kallstadt στη Ρηνανία-Παλατινάτο (Rheinland-Pfalz), δήλωσε ο Roland Paul, συνταξιούχος διευθυντής του Ινστιτούτου για Ιστορία και λαογραφία της περιοχής Παλατινάτο.
Η επανένταξη του όμως αρνήθηκε διότι δεν δήλωσε όπως προέβλεπε ο νόμος την αλλαγή του τόπου διαμονής του. Η εφημερίδα «ΒILD» πρωτοδημοσίευσε το ιστορικό ντοκουμέντο.

Photos via AP
Photo via AP

Το ιστορικό έγγραφο αυτό είναι μια επιστολή από την τοπική κυβέρνηση Durkheim προς τη δημαρχία του Kallstadt της 27ης Φεβρουαρίου 1905. Συγκεκριμμένα αναφέρει: “Να επικοινωνηθεί στον επί του παρόντος στο Kallstadt παρευρισκόμενο αμερικανό πολίτη και συνταξιούχο Frιedrich Trump, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το αργότερο έως την 1η Μαιου του τρέχοντου έτος την επικρατια της Βαυαρίας, ειδάλλως να αναμένει την απέλαση του από τις αρχές.” H πόλη Kallstadt άνηκε τότε στο βασίλειο της Βαυαρίας.
Μετά την απόρριψη της αίτησης του ο παππούς Trump είχε στείλει και μια επιστολή προς τον τότε Πρίγκιπα-κυβερνήτη Luitpold. Χωρίς αποτέλεσμα. Ο Friedrich Trump και η σύζυγός του Ελισάβετ αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στις 1 Ιουλίου του 1905 στο Αμβούργο το ατμόπλοιο «Πενσυλβάνια» με προορισμό την Αμερική. Τρεις μήνες αργότερα, ο πατέρας του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Πηγή

- Διαφήμιση -