- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το 1ο Γυμνάσιο Βούλας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας κ. John Griffin τίμησε το σχολείο με την επίσκεψή του, κηρύσσοντας την έναρξη του 2ου κύκλου του Πολιτιστικού Προγράμματος «Βούλα – Μελβούρνη: χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα σε δύο ηπείρους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης του 1ου Γυμνασίου Βούλας με το ομογενειακό κολλέγιο Alphington Grammar School της Μελβούρνης.

Ο πρέσβης κ. John Griffin τόνισε την ευκαιρία που έχουν οι μαθητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου να δουλέψουν μαζί, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τις ελπίδες τους, να δημιουργήσουν διεθνείς φιλίες μέσω του προγράμματος αυτού. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την Αυστραλία. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τη συζήτηση, που διεξήχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος, ο κ. Νίκος Βάσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, η κ. Δώρα Τριάντη, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, Μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης και ο άνθρωπος που έφερε κοντά τα δύο σχολεία. Στην εκδήλωση συμμετείχε μέσω skype από την Μελβούρνη η κ. Τούλα Τερεζάκη, Υπεύθυνη του Προγράμματος στο Alphington Grammar School. Υπεύθυνες του προγράμματος στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας είναι η Δρ. Μαρία Κασκαντάμη, Διευθύντρια του σχολείου, η κ. Γαρδίκη Ιωάννα, Υποδιευθύντρια και η κ. Μεθοδίου Αγγελική, καθηγήτρια Αγγλικών.

- Διαφήμιση -