- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 17 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 17 Λεπτά

Την επομένη μιας εξ ορισμού γιορτινής βραδιάς ξενοδοχεία κι εστιατόρια θα στρώσουν το πρώτο –πρωινό– τραπέζι του 2017 προτείνοντας εναρκτήριο σάλπισμα της νέας χρονιάς με αβγά, τάρτες, πίτες, τηγανίτες, κέικ κι ένα κομμάτι βασιλόπιτα ακόμη.

 «Flocafe Espresso Room»
«Flocafe Espresso Room»

Θα είναι μεγάλη νύχτα. Πώματα θα πεταχτούν με πάταγο, πρωτοχρονιάτικα τραπέζια θα στρωθούν σε εστιατόρια και φιλικά ή οικογενειακά σπίτια, ποτά θα γεμίσουν και θα ξαναγεμίσουν τα ποτήρια, τα κινητά θα μπλοκάρουν με ευχές. Κατά το ξημέρωμα πολλά ξενοδοχεία και all day στέκια θα ανάψουν τις μηχανές και θα περιμένουν, μετά τα δείπνα και τα πάρτι, τους Αθηναίους με το πρώτο πρωινό του χρόνου – για να στάξουν καφέ στα φλιτζάνια, να τους επαναφορτίσουν με αλμυρά και γλυκά εδέσματα αλλά και ζωμούς που αντιμάχονται τα ντεσιμπέλ του αλκοόλ.

Στο κέντρο

 «Βυζαντινό» στο «Hilton»
«Βυζαντινό» στο «Hilton»

Στο Βυζαντινό στο ισόγειο του Hilton ο περίφημος μπουφές μοιάζει και τις άλλες ημέρες ατελείωτος, την πρώτη ημέρα του χρόνου όμως ξεκινάει πιο νωρίς, στις 4.30 π.μ., και διαρκεί μέχρι τις 10.30 π.μ., προσθέτοντας στην ήδη πλούσια κολεξιόν του (φρούτα, δημητριακά, φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, πολλών ειδών ζεστά και κρύα πιάτα ) κάποιες έξτρα γεύσεις. Βλέποντας από τα μεγάλα παράθυρα τη Βασιλίσσης Σοφίας να γίνεται από νυχτερινή πρωινή θα δοκιμάσετε, ανάμεσα σε άλλα, French toasts από τσουρέκι με σιρόπι σφενδάμου, scrambled eggs με σχοινόπρασο και hash brown πατάτες, pancakes με κρέμα μπανάνας (€ 45 το άτομο με δωρεάν πάρκινγκ ).

 «Νew Taste» στο «New Hotel»
«Νew Taste» στο «New Hotel»

Στη σάλα του Νew Taste του New Hotel στη Φιλελλήνων, γύρω από τις εντυπωσιακές upcycled κολόνες που έφτιαξαν οι αδερφοί Campana με κομμάτια από παλιά έπιπλα, από τις 5.30 μέχρι τις 10.30 π.μ., θα κυκλοφορούν ψωμάκια, μαρμελάδες και βούτυρα, γιαούρτια και σπιτική γκρανόλα, φρουτοσαλάτες, χειροποίητες πίτες, τυριά και αλλαντικά και, φυσικά, αβγά σε πολλές εκδοχές. Για όσους θέλουν να ξορκίσουν το hangover θα υπάρχουν επίσης σπεν­τζοφάι, κρεατόσουπα και φασολάδα, ενώ δεν θα λείπουν τα σπιτικά γλυκά, τα pancakes και οι κρέπες (€ 38 το άτομο ).

 «St. George Lycabettus»
«St. George Lycabettus»

Όχι πολύ μακριά, στη Μητροπόλεως, το καινούργιο  θα ετοιμάσει το πρώτο του πρωτοχρονιά­τικο πρωινό στο εστιατόριο Library, από τις 4.30 μέχρι τις 7 π.μ., και όσοι το προτιμήσουν, αφού περάσουν από το εντυπωσιακό έργο του Αλέκου Φασιανού –ένας μπλε ουρανός κεντημένος με πουλιά– στο αίθριο του ξενοδοχείου, θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλά αρτοποιήματα, τυριά, αλλαντικά και καπνιστό σολομό, αβγά, σαλάτες, ελληνικές πίτες και πολλά γλυκά (€ 33 το άτομο ).

Το St. George Lycabettus θα σας καλέσει με τη σειρά του να δείτε την πρώτη ανατολή του 2017 σε ένα μπαλκόνι πάνω από την Αθήνα. Το recovery breakfast ανοίγει από τις 5 μέχρι τις 10.30 π.μ. μια βεντάλια με κρουασάν, muffins και bagels –οι Αμερικανοί θεωρούν ότι φέρνουν καλή τύχη συμβολίζοντας τον πλήρη κύκλο του χρόνου και την αρχή του καινούργιου–, τυριά, αλλαντικά, φρούτα, γιαούρτι και μέλι, πίτες, μπουγάτσες, αβγά, φρουτάλια Άνδρου, μεσσηνιακό καγιανά, σούπες και ζυμαρικά (€ 30 το άτομο ).

 «Νice ’n’ Εasy»
«Νice ’n’ Εasy»

Στο πολύστροφο Nice ’n’ Easy, πιο χαμηλά στο Κολωνάκι, το πρώτο πρωινό του χρόνου θα είναι διαρκείας: από τις 5.30 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Ανάμεσα στις a la carte προτάσεις θα συναντήσετε σάντουιτς με ψωμί σίκαλης και παστράμι, bagel με σολομό, τυρί κρέμα και wasabi, pancakes με σιρόπι σφενδάμου, ομελέτες με ασπράδια, huevos rancheros κι eggs Florentine με kale, που το αγαπούν ιδιαίτερα εδώ, πίτες, σούπες, ζυμαρικά και μαγειρευτά. Εκτός από χυμούς, θα φτιάχνουν και anti-hangover smoothies.

 «Grecotel Pallas Athena»
«Grecotel Pallas Athena»

Το Grecotel Pallas Athena απέναντι από την Πλατεία Κοτζιά θα σερβίρει το πρωινό του από τις 5.30 π.μ. μέχρι τις 12 μ. προσθέτοντας στον μπουφέ του συνταγές ειδικά για την ημέρα, όπως μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, φιλετάκια κοτόπουλου, μοσχαρίσια και χοιρινά, μίνι μπιφτεκάκια κ.ά. Όσο για τα αβγά σας, μπορείτε να τα φάτε­ με στάκα και να τα συνοδεύσετε με γεύσεις από τη χαρακτηριστική κρητική γωνιά: μαραθόπιτες, πίτα σφακια­νή με κυδώνι, κρητικά τυριά, λυχναράκια, ντάκος, πίτες και παραδοσιακά γλυκά (€ 30 το άτομο ).

Στο άρτι αφιχθέν Wyndham Grand Athens στην Πλατεία Καραϊσκάκη το πρωινό θα σας περιμένει στο εστιατόριο Fos –με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο που μοιάζει με ήλιο– στο αίθριο, από τις 5 μέχρι τις 11 π.μ. Στο γενναιόδωρο ρεπερτόριό του ψωμάκια, κρουασάν και μαρμελάδες, δημητριακά, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα, γάλα ή γιαούρτι, πλατό τυριών και αλλαντικών, καγιανάς και ομελέτες, μπέικον, λουκάνικα, pancakes με σος σοκολάτας, βάφλες κ.ά. Η ελληνική γωνιά συμπληρώνει την πρόταση με ελιές, τυριά, χαλβά, ρυζόγαλο, μέλι και γλυκά του κουταλιού (€ 25 το άτομο ).

 «ΑthensWas»
«ΑthensWas»

Στην Brasserie Moderne στο ισόγειο του ΑthensWas, από τις 7 μέχρι τις 11 π.μ., με € 26 μπορείτε να συνδυάσετε καφέ ή τσάι με γεύσεις από τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους πρωινών που προτείνει (ελληνικό, γαλλικό, αγγλικό και αμερικανικό ), χαζεύοντας από το τζάμι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μπορείτε όμως και να κινηθείτε­ a la carte, ανάμεσα σε κις λορέν, croque monsieur, γαλατόπιτα Μεσσηνίας ή στραπατσάδα, κέικ καρότου, quesadillas και βρετανικό porridge με καρύδα και μύρτιλα, shortbreads και scones.

Το πρωτοχρονιάτικο πρωινό του Athenaeum ΙnterContinental σερβίρεται στο μοντέρνο Cafezoe συνδυάζοντας ζεστή ατμόσφαιρα κι έναν μπουφέ γεμάτο καλούδια, από τις 5 μέχρι τις 11 π.μ. (€ 32 το άτομο ), όπου θα βρείτε αρτοποιήματα, κρουασάν, πρωτοχρονιάτικα capcakes, ντόνατς, κέικ, μπουγάτσα, χορτόπιτα, τυριά, αλλαντικά, γιαούρτια, δημητριακά και φρούτα, ομελέτες, αβγά τηγανητά, scrambled ή ποσέ με σπανάκι­ αλλά και pancakes και French toasts με κρέμα, μούρα και σιρόπι σφενδάμου, μηλόπιτα και βασιλόπιτα.

Στα βόρεια προάστια

 «Nolita» στο «Semiramis»
«Nolita» στο «Semiramis»

Αν ακόμη δεν έχετε δει το καινούργιο Nolita στο Semiramis στο Κεφαλάρι, μπορείτε κάλλιστα να το γνωρίσετε τις πρώτες πρωινές ώρες του 2017. Η κουζίνα θα είναι ετοιμοπόλεμη από τις 6 μέχρι τις 10.30 π.μ. και στη ζεστά ντιζαϊνάτη σάλα θα κυκλοφορούν ψωμάκια, κριτσίνια, κρουασάν, muffins και κέικ, μαρμελάδες, μέλι, σπιτική γκρανόλα, αλλαντικά και τυριά, σπιτικές τυρόπιτες, τάρτες με πράσο και μπέικον, αβγά, λουκάνικα, μπέικον, λαχανικά και μανιτάρια σοτέ, πατατούλες φουρνιστές και βελουτέ τοπιναμπούρ ή κρεατόσουπα. Και από γλυκά μπουγάτσα, μηλόπιτα, ρυζόγαλο, τηγανίτες με σάλτσα βατόμουρου ή σοκολάτας και σιρόπι σφενδάμου (€ 35 το άτομο ).

Το γεμάτο όμορφα δεντράκια ήδη από το λόμπι Domotel Kastri θα σερβίρει το κλασικό του πρωινό στην πολύ προσιτή τιμή των € 18 το άτομο. Από τις 7 μέχρι και τις 10.30 π.μ. θα φορτώσει τον μπουφέ με σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, χειροποίητες πίτες, αλμυρές και γλυκές, τάρτες φρούτων, κέικ σοκολάτας, ενώ θα βάλει στην εξίσωση και διάφορες παρασκευές αβγών.

 «TGI Fridays»
«TGI Fridays»

Χαρούμενο, νεανικό, buzzy πρωινό παίζει για άλλη μία χρονιά –είναι παράδοση– και στα TGI Fridays της Κηφισιάς, από τις 4.30 μέχρι τις 9 π.μ. Ο πλούσιος πρωτοχρονιά­τικος μπουφές τους θα σας περιμένει με φρεσκοψημένες βάφλες, pancakes, eggs Benedict με χειροποίητη σος ολαντέζ, mini hot dogs, το αγαπημένο Mac & Cheese, δροσερά chia puddings κι ένα dessert corner για τους γλυκατζήδες της παρέας (€ 25 το άτομο ).

 

Και το Penny Lane στο Χαλάνδρι σερβίρει το δικό του πρωινό, στην όμορφη σάλα του που δίνει την αίσθηση χαρούμενης-industrial εσωτερικής αυλής, από τις 4 P.M. έως τις 5 μ.μ. (πρωινό-brunch, δύο σε ένα ). Ανάμεσα στις a la carte προτάσεις του θα συναντήσετε πολλές επιλογές σε αβγά, τα burgers τους, pancakes, hot dogs, και μια «πειραγμένη» σούπα κάστανου, που ο σεφ ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα.

Για όσους ξεχαστούν παίζοντας χαρτιά (δεν θέλει και πολύ ) ή κοιμηθούν λίγο κι… επιστρέψουν με όρεξη, το Flocafe Espresso Room της Nέας Ερυθραίας θα ανοίξει στις 10 π.μ. (και από τις 11 π.μ. τα καταστήματα στα The Mall Athens και Athens Metro Mall ) προτείνοντας φουλ του αβγού σε πολλά remixes –π.χ. eggs in a hole σε ψωμί, ομελέτα με ασπράδια κ.ά.– αλλά και σαλάτες, pancakes με βατόμουρα, μύρτιλα, κρέμα βανίλιας και σιρόπι σφενδάμου, κανελάτα French toasts και γιαούρτι με superfoods.

Στα νότια προάστια

 «Poseidon Hotel»
«Poseidon Hotel»

Στο ξενοδοχείο Poseidon στο Παλαιό Φάληρο, από τις 7 π.μ. μέχρι τις 12 μ. θα σας καλωσορίσουν με ένα Kir Royal και ζωντανή, ατμοσφαιρική μουσική. Από εκεί και πέρα, διαλέγετε ανάμεσα σε αρτοσκευάσματα, σαλάτες, ομελέτες και αβγά, λουκάνικα, mini burgers, χοιρινά φιλετάκια στη σχάρα, κοτόσουπα αβγολέμονο αλλά και ξηρούς καρπούς, μέλι και ταχίνι, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, φρέσκα φρούτα από την υγιεινή γωνιά. Όσο για τα γλυκά; Βασιλόπιτα, καρυδόπιτα με σοκολάτα, ραβανί με άρωμα μαστίχας, κορμός, κέικ καρότου ή λεμονιού (€ 15 το άτομο ).

Στο Le Trocadero Restaurant του ξενοδοχείου Μetropolitan το πρώτο πρωινό έχει επίσης τις φυσαλίδες του (ένα ποτήρι σαμπάνιας ) και διαρκεί από τις 5 μέχρι τις 11 π.μ., προσθέτοντας στον κλασικό του μπουφέ σούπα κολοκύθας, μαραθόπιτα, καπνιστά ψάρια, ζυμαρικά, τηγανίτες με μέλι και κανέλα, λουκουμάδες, μηλόπιτα και κορμό σοκολάτας (€ 40 το άτομο ).

 «Soleto»
«Soleto»

Αν το πρωί σας βρει προς Γλυφάδα, έχετε υπόψη ότι o εντυπωσιακός all day χώρος του Soleto ανοίγει από τις 8 π.μ., με πρωταγωνιστή στην κάρτα του πρωινού τα αβγά από τη φάρμα του: scrambled eggs με σπιτικά μαριναρισμένο σολομό και ψημένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης και μικρή σαλάτα, αβγά Benedict, αβοκάντο αρωματισμένο με λάιμ και ποσέ αβγό πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης, steak & eggs. Αν προτιμάτε κάτι πιο light, μπορείτε να διαλέξετε γιαούρτι με επιλογή από δημητριακά, μέλι, καρύδια και φρέσκα φρούτα.

 «Αrk»
«Αrk»

Για όσους θέλουν πρωινό δίπλα στη θάλασσα, τέλος, το Ark στα Αστέρια Γλυφάδας θα στήσει και φέτος γιορτινό μπουφέ στις 6 π.μ.-1 μ.μ. (€ 28 το άτομο ), όπου ανάμεσα σε άλλα θα βρείτε κρουασάν και σφολιάτες, κέικ, αβγά, λουκάνικα, μπέικον αλλά και σούπα μινεστρόνε και τραχανά με φέτα, πίτες, που είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, ζυμαρικά, καραμελωμένο χοιρινό και τα απαραίτητα γλυκάκια.

 

ΠΗΓΗ: www.athinorama.gr

- Διαφήμιση -