- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με τη συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου,  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.

 

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.κ. Χρυσόστομου.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του, τόνισε:

 

«Η γιορτή του Πολιούχου μας, Αγίου Σπυρίδωνα είναι για εμάς η πιο σημαντική γιορτή στην πόλη του Πειραιά. Χαίρομαι γιατί η συμμετοχή του κόσμου στην περιφορά ήταν μεγάλη, όπως και η παρουσία όλων των εκπροσώπων της πόλης του Πειραιά και των τιμητικών αγημάτων.

Ο Μητροπολίτης μας έστειλε και σήμερα, σημαντικά μηνύματα.

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη γιορτή με τα μηνύματα που περνάει ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, έτσι ώστε να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα. Θέλω να ευχηθώ  χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες».

 spir2

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Η βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας. Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Οι Βουλευτές: κα Γεωργία Γεννιά, κ. Γιάννης Τραγάκης, κ. Κώστας Κατσαφάδος, κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και κ. Νίκος Κούζηλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης.

Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος  Νεράντζης  και Δημήτρης Καρύδης.  Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιάννης Μοίρας.

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι  Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος,  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Φύκια. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Περιφερειακοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, κ.ά.

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

spir1

- Διαφήμιση -