- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο 3ος Διαγωνισμός “Bluegrowth”,  αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πειραιά. Ένας διαγωνισμός,  με επίκεντρο τη θαλάσσια οικονομία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17.30 έως τις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Θηβών & Π. Ράλλη 250 Αιγάλεω) από την ομάδα του “Bluegrowth” και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

H συνέχεια του Διαγωνισμού Bluegrowth IIΙ, έπειτα από την αρχική αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, περιέχει δύο φάσεις.

 

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 28 Νοεμβρίου 2016, κατά την οποία οι τελικές 11 υποψήφιες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

 

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250) .

 

Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Συμβούλους, και το κοινό.  Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις πιο δημοφιλείς ιδέες . Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth.

 

Σημειώνεται ότι ο 2ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016, έδωσε την ευκαιρία σε 11 υποψήφιες ομάδες, από τις συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής και αξιολόγησης, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον  του συμβουλίου που αποτελείται από ειδικούς του χώρου της Ναυτιλίας. Ο κάθε ένας από τους πέντε τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ σε συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και την συμμετοχή στο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τέσσερεις μήνες.

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας  κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε:  “Στόχος μας είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια επανεκκίνηση, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του Blue Growth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του Blue Growth, μαζί με την Αειφορία και την «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρισκόμαστε στην διάθεση των συμμετεχόντων μας για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί. Δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες σε όλη την διαδικασία μετατροπής της ιδέας-σπόρου σε μια εδραιωμένη, δυνατή, μελλοντική  εταιρεία της μπλε οικονομίας”.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού, παρακαλούμε πατήστε http://bluegrowth.gr/blue-growth-iii-demo-day/ .

 

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε: bluegrowth@aephoria.net , 210 4527311, 210 4527313+30 6944702559+30 6936281338 , www.bluegrowth.gr

 

- Διαφήμιση -