- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΙΚΑΡΙΟΥ*

Ένα διαφορετικό και εύκολο επιδόρπιο για το ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ εορταστικό σας τραπέζι, όπως το εμπνεύστηκε και το παρουσιάζει ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Φτιάχνεται με απλά υλικά και σε λίγα λεπτά, όμως η τελική εντύπωση είναι άριστη και η γεύση, σκέτη απόλαυση. Το «μεγάλο μυστικό» είναι το σαμιώτικο γλυκό κρασί «Anthemis» του Ε.Ο.Σ. Σάμου που δημιουργεί ονειρικούς γευστικούς συνειρμούς για την υποδοχή του νέου χρόνου!

axlad1

Φτιάξτε το σε λίγα λεπτά και απολαύστε το με τους ανθρώπους που αγαπάτε:

Αχλάδια ποσέ με γλυκό σαμιώτικο κρασί Samos Anthemis,  παναρισμένο με ξηρούς καρπούς, bitter σοκολάτα  και κόντιτα εσπεριδοειδών

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες.

4 αχλάδια Williams, καθαρισμένα προσεκτικά

750 ml γλυκό κρασί Samos Anthemis

300 γρ. σοκολάτα 70% bitter

300 γρ. ξηροί καρποί ( φιστίκι Αίγινης, καρύδια, αμύγδαλα)

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Μπαχαρικά ( αστεροειδής γλυκάνισος, ένα ξυλάκι κανέλα, 3 γαρύφαλλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τέλος τα αχλάδια.

Ποσάρουμε (βράζουμε σε σιγανή φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια για περίπου είκοσι λεπτά (εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι το αχλάδι).

Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.

Πανάρουμε απαλά τη μία πλευρά των αχλαδιών με τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους σε blender) και μασκάρουμε την άλλη επιφάνεια με τη λιωμένη σοκολάτα.

Τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κόντιτα εσπεριδοειδών (ή μόνο πορτοκαλιού)

Θα στολίσει μοναδικά το γιορτινό σας τραπέζι.

Χρόνια καλά και… νόστιμα!

 

 

 

 

Μαργαρίτα Ικαρίου είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής. Διατέλεσε cluster facilitator στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Cross-Enterprise Assessment and Development of Intellectual Capital. Είναι Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής ΝΟΜΙΚΩΝ Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο. Έχει βραβευτεί για το συγγραφικό της έργο από το Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει τιμηθεί με το βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ. Είναι διαπιστευμένη δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη δημοσιογραφία, με καθημερινή δημοσιογραφική εκπομπή. Έχει διατελέσει διευθύντρια εφημερίδος επί 12 συναπτά έτη, είναι ανταποκρίτρια του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων και μόνιμη συνεργάτης πανελληνίων Μέσων Ενημέρωσης. Υπήρξε υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ποντοπλοΐας καθώς και στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και marketing. Πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια στην επικοινωνία για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.

 

- Διαφήμιση -