- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 14 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 14 Λεπτά

One-(wo )man-shows, live parties, νέοι χώροι, μεταμορφώσεις κι επιστροφές (διαφορετικού τύπου ), ρεπερτόριο από όλο το φάσμα των εποχών και των ειδών… Ξεκινώντας ο Δεκέμβριος, η βεντάλια των μουσικών προγραμμάτων που προσφέρονται για τη διασκέδασή σας έχει ανοίξει σχεδόν διάπλατα. Ακολουθήστε τις προτάσεις μας για να ανακαλύψετε τον ήχο της νυχτερινής Αθήνας και να οργανώσετε τις εξόδους σας ενόψει γιορτών.

1. Γιώργος Μαζωνάκης, «Σημείο G»

Το live clubbing πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με αυτό το διαδραστικό σόου, που θέλει να θέσει σε εγρήγορση τις αισθήσεις. Το πρώην «Έναστρον» έχει γίνει αγνώριστο, αλλά όχι και ο Μαζωνάκης, ο οποίος απλώς δοκιμάζει την έτσι κι αλλιώς τολμηρή περσόνα του σε μια νέα συνθήκη: αυτή περιλαμβάνει stage στο κέντρο του χώρου, 36 μουσικούς, χορευτές και performers, DJ set από τον Chris Child. όλα σε σκηνοθετικό δέσιμο από την Έφη Γούση, την οποία έχουμε γνωρίσει από θεατρικές σκηνοθεσίες.

2. Νίκος Βέρτης, «ΥΤΟΝ»

Έχοντας πατήσει πρώτοι το πόδι μας στο νέο χώρο όπου θα εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Και αυτό γιατί εκείνος έχει βάλει όλη του την τρέλα στο σχεδιασμό και ο Γιώργος Παντελούκας τις σχεδόν μνημειακές διακοσμητικές ιδέες του. Στο πρώην εργοστάσιο Μπήτρου έχει στηθεί μια σκηνή με υπερσύγχρονες προδιαγραφές, που μπορούν να στηρίξουν το «αστεράτο» one-man-show του Νίκου, απέναντι από μια αμφιθεατρική πλατεία με τέλεια ορατότητα από κάθε σημείο – εκεί μεταφέρεστε περνώντας από ένα τεράστιας κλίμακας φουαγιέ. (­Πρεμιέρα: Παρασκευή 16/12 )

3. Γιάννης Πάριος – Ελένη Βιτάλη, «Ιερά Οδός»

Για δεύτερη σεζόν στον ίδιο χώρο, τον οποίο διάλεξε από πέρυσι για να κάνει την επιστροφή του στη νύχτα, ο Πάριος ερμηνεύει με στεντόρεια φωνή όλα εκείνα τα τραγούδια που τον έχρισαν σημαντικότερο εκπρόσωπο του ερωτικού τραγουδιού – και, φυσικά, λατρεύεται και ραίνεται με λουλούδια από μεγάλες και μικρές ηλικίες. Μαζί του μια Ελένη Βιτάλη που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να κάνει ξανά συγκινητικό στα αφτιά και στην ψυχή το λαϊκό τραγούδι καθώς και μια θαυμάσια ορχήστρα.

4. Γιώργος Νταλάρας – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας, «Ακτή Πειραιώς»

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η μουσική παράσταση «Εδώ στον Νότο» είναι μία από τις πιο επιτυχημένες της σεζόν. Τρία κεφάλαια της ελληνικής μουσικής φτιάχνουν ένα πρόγραμμα-ποταμός, όχι μόνο ως προς τη διάρκεια αλλά και τις εποχές, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις που κυλούν μέσα σε αυτό. Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης έχει αναλάβει την «εικονογράφηση» του διαχρονικού μουσικού υλικού, ο Γιάννης Ζουγανέλης τις κωμικές/σατιρικές σφήνες και η θαυμάσια Idra Kayne να προσθέσει έναν soul συναισθηματισμό.

5.Κωστής Μαραβέγιας, «PassPort Κεραμεικός Upstairs»

Έχει να εμφανιστεί σε μουσική σκηνή τέσσερα χρόνια και αν κρίνουμε από τη ζήτηση που είχαν οι συναυλίες που έκανε μέσα σε αυτό το διάστημα, αναμένεται να γίνει χαμός. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί σκηνογραφικά σε κατάστρωμα πλοίου, όπως υπαγορεύει ο πρόσφατος δίσκος του, αλλά και για να μας ταξιδέψει με συνοδεία το –world επιρροών– ρεπερτόριο και τις διασκευές του δημοφιλούς τραγουδοποιού. (Πρεμιέρα: Παρασκευή 16/12, για δέκα παραστάσεις )

6.Γιώργος Σαμπάνης, «Acro»

Ο συνθέτης που εμπιστεύονται άπαντες, από τη Γαρμπή, τον Οικονομόπουλο και τον Μαζωνάκη μέχρι τον Νταλάρα και τον Στόκα (singles τους σε μουσική δική του έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα ) και, φυσικά, οι κοσμικοί που κάνουν τις εμφανίσεις τους σε ένα από τα πιο καυτά μαγαζιά της νύχτας, έχει επιστρέψει για τέταρτη σεζόν. Ο χώρος, στημένος ως προς τον ήχο και τα φώτα για να δημιουργεί την ατμόσφαιρα ενός μεγάλης κλίμακας πάρτι, παίρνει φωτιά με λαϊκά, pop και rock κομμάτια, τα οποία ο Σαμπάνης, η Demy και η Μαλού ερμηνεύουν με συναυλιακό attitude.

7.Άννα Βίσση, «Hotel Ερμού»

Αφομοίωσε τα μουσικά trends, συγκέντρωσε μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της ελληνικής σκηνής (που δέχτηκαν την πρόσκλησή της με ενθουσιασμό ), άφησε πίσω της τη συνθήκη των «μπουζουκιών» και από πέρυσι παρουσιάζει το one-woman-show της σε έναν από τους πιο στιλάτους χώρους, διαμορφωμένο από τον Γιώργο Παντελούκα. Φέτος θα ακούσετε, πάντα σε πολύ φρέσκες ενορχηστρώσεις, μια ευρεία επιλογή από το ρεπερτόριό της, από το οποίο έχουν ξεθαφτεί και κομμάτια που η Άννα δεν έχει πει εδώ και πολύ καιρό, όπως το «Χούλα χουπ» και το «1988 κι ακόμα σ’ αγαπώ».

8.Φίλιππος Πλιάτσικας – B.D. Foxmoor, «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»

Η ψυχή των Πυξ Λαξ και των Active Member, οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μιχάλης Μυτακίδης, αποφάσισαν να συναντηθούν με τραγούδια τριών δεκαετιών, από τα σχήματα που ίδρυσαν μέχρι τη σόλο πορεία τους. Αυτή η (όπως υπόσχονται ) «μυσταγωγική» παράσταση φέρει τον τίτλο «Παραπόρτι», δηλώνοντας την πεποίθησή τους ότι σε δύσκολους καιρούς ο λόγος πάντα θα βρίσκει τρόπο να περνάει στις ψυχές, ακόμη και από την πίσω πόρτα. (Πρεμιέρα: Παρασκευή 16/12, στην Κεντρική Σκηνή )

9.Τζίμης Πανούσης, «Can Can»

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η σάτιρα του Τζιμάκου, με τις εμμονές, τη σεξουαλική αθυροστομία και τον σουρεαλιστικό ειρμό της, θα παραμένει δημοφιλής και τα τραγούδια του θα στέκονται κόντρα στην παράλογη πραγματικότητα. Η νέα μουσική παράστασή του (με τον εύγλωττο τίτλο «Mouniall» ) βάλλει κατά παντός κατεστημένου και λειτουργεί ως ένας πεντακάθαρος καθρwέφτης της ίδιας μας της νεοελληνικής παθογένειας. (Πρεμιέρα: Σάββατο 3/12 )

10.Onirama, «Anodos»

Μπορεί ατραξιόν του προγράμματος να θεωρείται από κάποιους­ η guest εμφάνιση του Χρήστου Κυρια­ζή (αυτά τα ’90s δεν λένε να μας αφήσουν ήσυχους! ) και οι μικρότερες ηλικίες να ενθουσιάζονται με το ντεμπούτο των Stereo Soul από το «The X Factor», ωστόσο η μπάντα του χαρισματικού frontman Θοδωρή Μαραντίνη είναι που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση όλο το βράδυ. Στο feelgood πρόγραμμά τους οι Onirama βάζουν σε λειτουργία ένα jukebox με απόλυτα radio friendly pop και rock επιτυχίες, εγγυημένες για να σηκώσουν όρθιο το μαγαζί.

11. Νίκος Πορτοκάλογλου, «Σταυρός του Νότου»

Αποφάσισε να κάνει «Restart» και ονόμασε έτσι το μουσικό πρόγραμμα που παρου­σιάζει στο Club του «Σταυρού»: επειδή­ ετοιμάζει καινούργιο δίσκο για να μας συστήσει τη νέα του μπάντα, τους Ευγενείς Αλήτες, κι επειδή «όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε». Περάστε επίσης μια βόλτα από τον «Σταυρό» για τον Μουζουράκη και τον Γραμμένο (Κεντρική Σκηνή, από 9/12 ) και τον Μίλτο Πασχαλίδη (στον ίδιο χώρο, κάθε Σάββατο ).

12. ΜΕΛΙSSES, «Box»

Πέρυσι κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα εγκαινιάζοντας αυτόν τον κλαμπίστικο black box χώρο, η είσοδος του οποίου με τα νέον φώτα και τους καθρέφτες πρέπει να είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες ατραξιόν της νύχτας. Εκεί έστησαν ένα υπερενερ­γητικό πάρτι με θαυμάσιες μουσικές επιλογές, συγκεντρώνοντας ένα από τα πιο όμορφα crowds της πόλης που χόρευε ασταμάτητα. Οι Μέλιsses επιστρέφουν στον ίδιο χώρο παρέα με το pop/dance σχήμα Otherview, την Josephine και τον DJ Young από το roster της Panik. (Πρεμιέρα: Παρασκευή 2/12 )

13. Γιώργος Χατζηνάσιος – Γιώργος Θεοφάνους, «Baraonda»

Τους λένε… Γιώργο κι έχουν γράψει τραγούδια που δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα έχει σιγοτραγουδήσει και καλλιτέχνης που να μην έχει επιθυμήσει να τα ερμηνεύσει­. Στο μουσικό πρόγραμμα «Ο δικός μας ο δρόμος», σε ένα ανακαινισμένο «Baraonda» με ατμόσφαιρα σικάτου music restaurant, οι δύο συνθέτες κάθονται στο πιάνο και κάνουν μια χορταστική αναδρομή στο έργο τους. Το αποδίδει μια εξαμελής ομάδα τραγουδιστών σε διάφορους συνδυασμούς, με προεξάρχοντες τη Ζωή Παπαδοπούλου και τον Παναγιώ­τη Ραφαηλίδη, οι οποίοι επωμίζονται το μεγαλύτερο όγκο του διπλού ρεπερτορίου.

14. Νατάσσα Μποφίλιου, «Estate»

Η «Βαβέλ», η πέμπτη δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, είναι μια δουλειά σε άμεση επαφή κι επικοινωνία με την Αθήνα. Πέρυσι μεταφέρθηκε στη σκηνή ως κορμός ενός προγράμματος σε σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου, με σκηνικά της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου και βίντεο του Χρήστου Γκίνη. Αυτή, η πιο ολοκληρωμένη μουσική παράσταση σε κλειστό χώρο που έχει παρουσιάσει η Μποφίλιου, επιστρέφει ανανεωμένη. (Πρεμιέρα: Παρασκευή 16/12, για εννιά παραστάσεις )

 

ΠΗΓΗ:www.athinorama.gr

- Διαφήμιση -