Την εκκένωση άμεσα του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων/ μεταναστών, ζητεί με επιστολή του από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο Δήμαρχος Ελληνικού /Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο Δήμαρχος στην επιστολή του υπενθυμίζει την δέσμευση που έχει αναληφθεί για εκκένωση του χώρου από τον περασμένο Μάρτιο και επισημαίνει ότι «ως Δήμος , εδώ και 15 μήνες κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον υποστηρίζοντας υλικοτεχνικά τον καταυλισμό , καθήκον που θα συνεχίσουμε να επιτελούμε Αναρωτιόμαστε κύριε υπουργέ πότε θα κάνετε το δικό σας καθήκον δεδομένου ότι ο πολιτικός κρίνεται από την συνέπεια λόγων και έργων».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

“Αργυρούπολη 28/12/16

Αρ. Πρωτ. : 47837

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας θυμίσω τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης τον οποίο προφανώς έχετε λησμονήσει .

 

Ο Δήμος μου , με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά μας , από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο “πρωταθλητής “Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων υπό τις γνωστές τραγικές συνθήκες .

 

Η “Ειδομένη” τερματίστηκε , ο Πειραιάς άδειασε, το “Ελληνικό” όμως παραμένει , παρά την δέσμευση σας για εκκένωση του χώρου τον Μάρτιο του 2016 .

Ως Δήμος , εδώ και 15 μήνες κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον υποστηρίζοντας υλικοτεχνικά τον καταυλισμό , καθήκον που θα συνεχίσουμε να επιτελούμε .

Αναρωτιόμαστε κύριε υπουργέ πότε θα κάνετε το δικό σας καθήκον δεδομένου ότι ο πολιτικός κρίνεται από την συνέπεια λόγων και έργων .

Δεν ζητάμε από εσάς άλλη μια πολιτική δέσμευση .

 

Καλούμε την πολιτεία και τον σύλλογο των Δήμων της Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και από εσάς προσωπικά   να τιμήσετε την υπογραφή σας για την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που “υποτίθεται” θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο  Μάρτιο .

 

Κύριε Υπουργέ σας εύχομαι Καλή Χρονιά με ειρήνη σε όλο τον κόσμο !”

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος

 

Γιάννης Κωνσταντάτος