- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ένα σημαντικό έργο υποδομής, 4.880.000 ευρώ, που περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθώς και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, παιδικής χαράς, δρομολογεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, υπερψήφισε στην συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2016, την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έργο :

¨Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθώς και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, παιδικής χαράς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του ιδιόκτητου οικοπέδου του Δήμου επί των οδών Κοραή-Αγ. Πέτρου-Σωκράτους”.

pfal1

Με την συγκεκριμένη παρέμβαση , δημιουργείται ένα κτιριακό και αρχιτεκτονικό έργο, με υψηλές αισθητικές και λειτουργικές προδιαγραφές, που αναβαθμίζει πλήρως τον χώρο αλλά και την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου ενώ η διαμόρφωση της υπέργειας έκτασης με την δημιουργία γηπέδου μπάσκετ, παιδικής χαράς καθώς και τους εκτεταμένους χώρους πρασίνου που θα δημιουργηθούν, θα αλλάξει δια παντός την εικόνα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρέμβαση που δρομολογείται, δίνεται οριστική λύση στο χρόνιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που εδώ και χρόνια ζητούν τον εξωραϊσμό, την αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού χώρου στάθμευσης ενώ και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έχει λάβει υπόψιν της , τις μεγάλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της περιοχής της Κοψαχείλας για δημιουργία χώρων άθλησης κυρίως για την νεολαία και τα παιδιά.

Tο υπό κατασκευή συγκρότημα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, θα αναγερθεί επί του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Σωκράτους , Αγίου Πέτρου & Κοραή και εκτός από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων και λοιπών άλλων μεγάλων αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει υπέργειο χώρο γραφείων καθαριότητας , κατασκευή γηπέδου μπάσκετ , παιδικής χαράς καθώς και δημιουργία χώρου πρασίνου.

Το έργο προϋπολογισμού 4,880,000 € , περιλαμβάνει Β΄ υπόγειο 1,693,14 μ2, Α΄ υπόγειο 1,598,85 μ2 καθώς και ισόγειο 475,24μ2 ενώ με την κατασκευή του αφενός συμβάλει στην λύση και την οργάνωση της φιλοξενίας των μεγάλων αυτοκινήτων του Δήμου και αφετέρου δημιουργεί χώρους ευχάριστους και λειτουργικούς για όλους τους χρήστες του ( Δημοτικούς υπαλλήλους, δημότες, επισκέπτες).

pfal2

 

Το έργο που είναι ήδη εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου απ’ αυτήν, αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2017 ενώ εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου του 2016 αναμένεται να υπογραφεί και η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

¨Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και ικανοποιημένος καθώς το σημαντικό έργο της Κοψαχείλας μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα τους Δημότες, το σύγχρονο, λειτουργικό, καλαίσθητο και κυρίως προσεγμένο έργο που δρομολογήθηκε, θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. Ανταποκρινόμαστε στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και έχοντας εξασφαλίσει την συνδρομή, την πλήρη χρηματοδότηση του έργου αλλά και την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής δημιουργούμε και θα παραδώσουμε στους κατοίκους έναν εξωραϊσμένο και αναβαθμισμένο χώρο”.

- Διαφήμιση -