- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Σε όλα τα επίπεδα λειτούργησε αποτελεσματικά ο μηχανισμός του Δήμου κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που βιώσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ειδικότερα το βράδυ της Δευτέρας, 9 Ιανουαρίου.

kakokairia_05

Παρά το τσουχτερό κρύο, τον παγετό και τις χιονοπτώσεις, το οδικό δίκτυο του Δήμου παρέμεινε ανοιχτό όλες τις ώρες αφού τα συνεργεία του Δήμου, με αυταπάρνηση, εργάσθηκαν ασταμάτητα όλο το εικοσιτετράωρο. Έριξαν όπου κρίθηκε απαραίτητο συνολικά 24 τόνους αλάτι σε όλες τις δημοτικές ενότητες και παράλληλα με τα μηχανήματα του Δήμου φρόντισαν να καθαρίζουν το οδόστρωμα όπου αυτό δεν ήταν προσπελάσιμο. Για την αποψινή νύχτα, επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επαναληφθούν, ο Δήμος έχει φροντίσει να προμηθευτεί άλλους 30 τόνους αλάτι και τα συνεργεία θα είναι πάλι σε ετοιμότητα.

kakokairia_04

Μετά από συνεννόηση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με την Περιφέρεια Αττικής, αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου σήμερα, 10 Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα παγετού και θα ήταν επικίνδυνοι οι αύλειοι χώροι των σχολείων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Αν ωστόσο προκύψει κάποια μεταβολή στις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα εκδοθεί ανάλογη ανακοίνωση.

Τέλος, ο Κοινωνικός Ξενώνας του Δήμου παραμένει ανοιχτός όλο το εικοσιτετράωρο όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να φιλοξενήσει όσα άτομα έχουν ανάγκη να βρεθούν σε θερμαινόμενους χώρους. Οι άστεγοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί δια ζώσης για τους χώρους φιλοξενίας, (οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί όποτε υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα) αλλά κάποιοι εξ’ αυτών αρνούνται να φιλοξενηθούν σ’ αυτούς. Κατά τον περσινό χειμώνα, και κατά τη διάρκεια αντίστοιχων καιρικών φαινομένων, μετά από επέμβαση του Δημάρχου, κάποιοι άστεγοι είχαν μεταφερθεί με «βίαια προσαγωγή» από τη Δημοτική Αστυνομία και παρουσία αντρών της ΕΛ.ΑΣ., στον κοινωνικό ξενώνα, για την προστασία τους από το κρύο. Παρέμειναν εκεί λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν οικειοθελώς. Αυτή η πρακτική όμως δεν μπορούσε να επαναληφθεί και φέτος, οπότε ο Δήμος δεν έχει τρόπο να εξαναγκάσει τους άστεγους να προσέλθουν στους χώρους που διαθέτει και είναι υποχρεωμένος απλώς να τους κρατάει ανοιχτούς και να παρέχει στέγη και τροφή σε όσους το επιθυμούν.

Τέλος, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος συνεχάρη όλους του εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και για το γεγονός ότι ήταν επί ποδός όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να μην παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ο μηχανισμός του Δήμου θα παραμείνει σε επιφυλακή όσο χρειαστεί για να αντιμετωπίσει όποια ανάγκη προκύψει, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

- Διαφήμιση -