- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποχαιρετά τον πρώτο μήνα του έτους με συναρπαστικές εκδηλώσεις, αλλά και με ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο (28&29/1), αφιερωμένο στην Κινέζική Πρωτοχρονιά και στην έλευση της Χρονιάς του Πετεινού με πρωτότυπες θεματικές εκδηλώσεις.

chin2

Συγκεκριμένα, το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει το κινέζικο νέο έτος στις 28/1 με τον ‘Χορό του δράκου’, ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για τους μικρότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο δράκο από γυαλιστερά χαρτόνια, αλλά και τη ταινία δράσης ‘Ο Δράκος’ (2011) που μας συστήνει έναν Ασιάτη ‘Σέρλοκ Χολμς’. Στις 29/1 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία για τις κλασικές κινέζικες πολεμικές τέχνες ‘The Grandmaster’ (2013) και να σηματοδοτήσουμε τη γιορτή με ένα συμβολικό δώρο, ένα παραδοσιακό κινέζικο φαναράκι, που θα κατασκευάσουμε οι ίδιοι με χρωματιστά χαρτιά και θα μας συντροφεύσει στο αισιόδοξο ξεκίνημα της νέας χρονιάς (Χάρτινα Πυροτεχνήματα).

chin1

Οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, θα αναπτύξουν τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες ζωγραφίζοντας το πρόσωπο του διπλανού τους σε μια εκδήλωση που φέρνει μαζί παιδιά με ή χωρίς αναπηρία (Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη – Η φάτσα σου στην μπλούζα μου//26/1) και θα μάθουν τεχνικές της κινούμενης εικόνας, με μοναδικό εργαλείο πολύχρωμους φακούς (Ο φακός που έγινε μολύβι//27/1). Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την οικολογική διαχείριση του κήπου τους (Κηπουρική για ενήλικες//23/1) και τα χαρακτηριστικά των Μεσογειακών προϊόντων (Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής//24/1), ενώ και θα ενισχύσουν την ομαδικότητά τους συμμετέχοντας σε μαθήματα παραδοσιακών χορών (Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες //27/1).

 

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα, συνεχίζονται οι διαλέξεις με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχιτεκτονικού τοπίου (Διάλεξη: Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο//25/1), τη γλυπτική του τελευταίου αιώνα με έμφαση στις διαφορετικές μορφές έκφρασής της (Διάλεξη: οι μορφές της γλυπτικής του 20ου & 21ου αιώνα//26/1) και την παρουσίαση του Internet of Things, που συνδέει το φυσικό χώρο με τον ψηφιακό κόσμο (Internet of Things//25/1).

 

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κλείνει με υπέροχες jazz και rock μελωδικές περιηγήσεις και με προβολές ταινιών για μικρούς και μεγαλύτερους σινεφίλ. Το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) γεμίζει με τις ονειρικές jazz μελωδίες του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου (27/1), τους ανατρεπτικούς ήχους των Acid Baby Jesus (28/1) και τους funk rock ρυθμούς των Blue Chord (29/1), ενώ στην Υποδοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) απομυθοποιείται από τους αδελφούς Coen η μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος (Χαίρε Καίσαρ!//28/1), η Τζένη Καρέζη χαρίζει σε όλη την οικογένεια μοναδικές στιγμές γέλιου (Δεσποινίς Διευθυντής//29/1) και ο χαμαιλέοντας Rango ξεκινά τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του (Rango//29/1).

 

Ελάτε στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus!

Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας είναι ελεύθερη.

- Διαφήμιση -