- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ*

Αποσπάσματα από το «Πόθεν Εσχες» το οποίο κατέθεσε, με βάση το νόμο, ο Ντόναλντ Τραμπ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών:

«Η καθαρή αξία της περιουσίας μου έχει αυξηθεί από τη στιγμή που δημοσιοποίησα (με την ανακοίνωση υποψηφιότητας μου) με την ακόλουθη δήλωση, η οποία έχει ημερομηνία Ιουνίου 2014.

»Η αξία των ακινήτων μου στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι, την Ουάσιγκτον, την Ευρώπη και πολλά άλλα μέρη του κόσμου έχει αυξηθεί σημαντικά. Ελάχιστα είναι τα ποσά που οφείλω, όμως και αυτά είναι συνδεδεμένα με χαμηλά επιτόκια.

»Η καθαρή τρέχουσα περιουσία μου ξεπερνά τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

»Τα εισοδήματα μου για το 2014 ήταν 362 εκ. δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά μερίσματα, κεφάλαια, αυξήσεις κεφαλαίου, ενοίκια και πνευματικά δικαιώματα. (Σημ. Εχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε ευπώλητα βιβλία με πρώτο «Η Τέχνη της Συμφωνίας», το οποίο θεωρείται κλασικό στην κατηγορία του και συνεχίζονται οι πωλήσεις του για τρεις δεκαετίες).

»Τα εισοδήματα για το 2015 θα υπερβούν τα 600 εκ. δολάρια. Επίσης τα πήγα καλά με το Χρηματιστήριο. Αποτελεί μικρό μόνο μέρος της καθαρής περιουσιακής αξίας. Σε μικρό χρονικό διάστημα οι 40 από τις 45 μετοχές απέδωσαν κέρδος 27.021.471 δολαρίων. Και οι μετοχές που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο μου καταγράφουν ανείσπρακτο κέρδος που ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια»!…

Στη δήλωση περιλαμβάνεται ένας πίνακας με περισσότερα από 500 επιχειρηματικά σχήματα στα οποία η συμμετοχή του φθάνει στο 91%!

Εχει, νομίζω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολιτικά και οικονομικά, η αναφορά στην τηλεοπτική επιτυχία. Από 2004 μέχρι το 2015 παρουσίαζε στο NBC το ριάλιτι-τηλεπαιχνίδι The Apprentice…Η εκπομπή προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο…

Πάρτε μια αναπνοή πριν συνεχίσουμε…

Το σύνολο των αμοιβών του από την εκπομπή, κατά τη δήλωση του, έφθασε τα 213.606.575 δολάρια!

Να προστεθεί και η μεγάλη δημοσιότητα, την οποία εισέπραξε σε ψήφους..

 

 

 

Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και κατοικεί στην Αθήνα από το 1952. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) άρχισε να δημοσιογραφεί στις τοπικές εφημερίδες της Κέρκυρας Εφημερίδα των Ειδήσεων και Ελευθερία. Από το 1958 μέχρι το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης, Διευθυντής Σύνταξης και Διευθυντής στο Βήμα της Κυριακής. Το 1963, με πολύμηνη έρευνα, συνέβαλε στην αποκάλυψη των αυτουργών και συνεργών της δολοφονίας, στη Θεσσαλονίκη, του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Με επίσημα έγγραφα αποκάλυψε τη συγκρότηση και δραστηριότητα των παρακρατικών οργανώσεων.   Δημοσιογραφικές αποστολές: Στην Κύπρο, σε όλες τις κρίσιμες περιόδους, πριν και μετά την τουρκική εισβολή, στο Ιράκ, στο Λίβανο, στη Σοβιετική Ενωση. Τελευταία η παρακολούθηση, ως απεσταλμένος των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, του 17ου Συνεδρίου του Κ.Κ.Κίνας, το2007.   Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και στον Κορυδαλλό για τη συμμετοχή του στην αντιστασιακή οργάνωση ΠΑΚ.   Έχει διατελέσει: – Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκών Εφημερίδων (1976-1978). – Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ (1981-1984) – Πρόεδρος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου (1984).   Η πολιτική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει δύο περιόδους: – τη θητεία του ως ευρωβουλευτή (1984-1993), κατά την οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (1985-1987) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1987-1993), – την υπουργική του διαδρομή (1993-1998): Υφυπουργός και Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών  και Υπουργός Δημοσίας Τάξης.   Από το 2000 επανήλθε στη δημοσιογραφία ως αρθρογράφος στο Βήμα της Κυριακής.   Συγγραφικό έργο:   – Η Περιπέτεια του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα (1844-2009) τέσσερις τόμοι.   – Η Ελλάδα των Δανείων και των Χρεοκοπιών (2012) με πρόλογο του Γιάννη Στουρνάρα.   – Από τον ανήλικο Οθωνα στην καγκελάριο Μέρκελ-180 χρόνια οι Γερμανοί στην Ελλάδα (2012). – Η  Ευρώπη και η Ελλάδα-Από την κρίση στην ελπίδα (2014). Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη Η βράβευση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Την Παρασκευή 16/01/2015 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 28 προσωπικότητες για την προσφορά τους στην επιστήμη, στα γράμματα,στον πολιτισμό,στην κοινωνία, στην οικονομία, στον αθλητισμό. Ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής απονεμήθηκε στους γνωστούς συγγραφείς Αλκη Ζέη και Πέτρο Μάρκαρη. Και σε δύο δημοσιογράφους – συγγραφείς, τον αιωνόβιο Λαρισαίο και καλό φίλο του από δεκαετίες Λάζαρο Αρσενίου και σε εκείνον. Ελπίζει οι επισκέπτες αυτής της σελίδας και οι φίλοι του στο Facebook να συμμερίζονται τη συγκίνηση του από αυτή την επιβράβευση της μακράς προσφοράς του στη σοβαρή δημοσιογραφία και τη συμβολή του στην ιστορική βιβλιογραφία.

- Διαφήμιση -