- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Την Κυριακή 2 Απριλίου χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2017, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα αποτελέσει το επίκεντρο της πανελλήνιας εκστρατείας με σημαντικές δράσεις που θα συνδέσουν την πόλη με το βουνό και την παραλία.

Σημείο συνάντησης θα είναι το «Πατητήρι» της Αργυρούπολης στη συμβολή των οδών Κιάφας & Διγενή Ακρίτα  και ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. (Κυριακή 2 Απριλίου) για να θα δοθεί η αντίστροφη μέτρηση δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αγκαλιά εθελοντισμού για το βουνό μας.

Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου, αναδάσωση για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του Υμηττού και ανάπλαση του χώρου, στους πρόποδες του Υμηττού, με δημιουργία βοτανόκηπου, φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση και περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές. Στη δράση θα συμμετάσχει και η Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης όπου θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες σχετικά με την προαγωγή της ζωοφιλίας στα παιδιά μέσα από το  παιχνίδι και την ψυχαγωγία . 

Η φετινή συμμετοχή για τη δράση στον Υμηττό έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες εθελοντές και πλήθος φορέων. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί φορείς, αθλητικά σωματεία, ιδιώτες, πανεπιστήμια και τα σχολεία της πόλης.

Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017», με περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία του Δήμου. Αντίστοιχα στην παραλία, αθλητές και εθελοντές του ΣΕΓΑΣ θα καθαρίσουν τον χώρο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ενώ το Σάββατο 1η Απριλίου η ομάδα Οpen Art θα δημιουργήσει ένα μοναδικό pop art έργο από καπάκια στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης, το οποίο θα παραμείνει στον Δήμο προβάλλοντας το περιβαλλοντικό μήνυμα της ανακύκλωσης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ήδη η συλλεκτική σημαία της δράσης, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, έφτασε στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που θα φιλοξενήσει την κεντρική δράση.  Η σημαία πέρασε από δεκάδες σημεία της πόλης, έγιναν συναντήσεις με τους φορείς που συμμετέχουν στη δράση της Κυριακής και επίσης σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια σε Ελληνικό και Αργυρούπολη μεταφέροντας το εθελοντικό μήνυμα οι ίδιοι οι μαθητές των 15μελών.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες.

Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Ευχαριστούμε το “φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ” για την πολύτιμη αρωγή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

- Διαφήμιση -