- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά
Με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, τον ΣΠΑΥ, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία, φορείς και κατοίκους της πόλης, προετοιμάζονται δυναμικά για τη συμμετοχή στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece 2017» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου σε πάνω από 1.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου, φροντίδα των αναδασώσεων και ανάπλαση του χώρου, στους πρόποδες του Υμηττού, με φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση, περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων και δημιουργία βοτανόκηπου. Καθ’όλη τη διάρκεια της δράσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές.
Σημείο συνάντησης θα είναι το «Πατητήρι» στη συμβολή των οδών Κιάφας & Διγενή Ακρίτα  και ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. για να θα δοθεί η αντίστροφη μέτρηση δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αγκαλιά εθελοντισμού για το βουνό μας.
Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών του Let’s do it Greece από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Ώρα για Δράση», επέλεξε για φέτος την περιοχή Ελληνικού Αργυρούπολης για την πραγματοποίηση της κεντρικής δράσης πανελλαδικά, συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας ενεργά το μεγάλο εγχείρημα.
Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η  «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece 2017” με δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας εκστρατείας στις 2 Απριλίου. 
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:
«Το Lets Do It Greece είναι ένα σύνολο εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φυσικό και αστικό περιβάλλον με κορύφωση στις 2 Απριλίου όπου o Δήμος μας θα συντονιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια ταυτόχρονη εθελοντική δράση.
Ο εθελοντισμός αποτελεί υπέρτατη αξία, αφού ενισχύει την υπευθυνότητα των πολιτών και την κοινωνική συνείδηση.
Πιστεύω ότι η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος,  αλλά και στη γενικότερη λειτουργία της πόλης. Γι αυτό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι επιβεβλημένες, αφού ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους πολίτες.
Θα ήθελα να καλέσω όλους τους φορείς, συλλόγους, τοπικές ομάδες, δημότες και κατοίκους να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική δράση που θα γίνει στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, ιδιαίτερα τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να περνάμε από νωρίς τέτοιου είδους μηνύματα.
Πιστεύω ότι η πόλης μας, το Ελληνικό – Αργυρούπολη, θα δώσει και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού».
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη δράση είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε νέα παιδιά της περιοχής με όνειρο να ενώσουμε και να ομορφύνουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα και πλέον έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές σε κάθε γωνιά της χώρας.
 δήλωσε ο Nίκος Κιούσης, Εθελοντής – Συντονιστής της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it Greece. 
Όσοι σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φορείς θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (213 2026046).
- Διαφήμιση -