- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 17 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 17 Λεπτά

 

Αναλυτική αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τα πρώτα δυόμιση χρόνια της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου έκανε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

dimis6

Εκτός από τους σχεδόν 2000 δημότες και κατοίκους της πόλης, στην εκδήλωση προσήλθαν να παρακολουθήσουν και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν:

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης,

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννη Μόραλης,

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σοφρώνης

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολοάου

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη. Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς

Ο Δήμαρχος Δάφνης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Ο πρώην Δήμαρχος Βούλας, κ. Γιώργος Μάντεσης

Ο πρώην Δήμαρχος Βουλιαγμένης, κ. Πατρίκιος Καραγεώργος

Ο πρώην Δήμαρχος Ψυχικού, κ. Δημήτρης Μαναός

Ο πρώην Δήμαρχος Κρωπιάς, κ. Πέτρος Παπαγιαννόπουλος

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Σοφία Βούλτεψη η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας (Ν.Δ.)

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Κώστα Κατσίκης (ΑΝ.ΕΛ)

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημήτρης Καβαδέλας (Ένωση Κεντρώων)

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων)

Ο πρώην βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Νίκος Καντερές (ΝΔ)

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων εκπροσωπήθηκε επίσης από τους Κουτουλάκη και Μποτώνη ενώ παρευρέθηκε ο κ. Γρηγόρης Λαμπράκης από το Ίδρυμα Λαμπράκη και ο πρώην διοικητής του Ασκληπιείου, κ. Ηρακλής Καραγεώργος.

dimis2

 

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα που έχει διατελέσει η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, αφού πρώτα έκανε ειδικά αναφορά στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαρίστησε προσωπικά την Περιφερειάρχη, κα Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Πέτρο Φιλίππου για το γεγονός ότι παρά τις διαφορετικές πολιτικές και κομματικές καταβολές που έχουν με τη Δημοτική Αρχή, ήταν συνεπείς στην εξαγγελία τους ότι όποιος Δήμους εργάζεται, είναι επιμελής και προσκομίσει ώριμες μελέτες, θα χρηματοδοτηθεί για τα έργα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχοντας προσκομίσει πολλές μελέτες για μεγάλα έργα, να έχει πετύχει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μεταξύ των δήμων της Αττικής.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Η αναφορά στα έργα ξεκίνησε με την ανακοίνωση ότι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, πολλές συναντήσεις με την κεντρική εξουσία, από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα γραφεία της ΕΤΑΔ, έχουν ήδη υπογραφεί δύο από τις πέντε συμβάσεις μέσω των οποίων θα παραχωρηθούν στο Δήμο μας για διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση, 500 στρέμματα παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Οι άλλες τρεις θα έχουν υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών με αποτέλεσμα το όνειρο πολλών να γίνεται πραγματικότητα και ο Δήμος πλέον να διαχειρίζεται τις ακτές του.

«Η επιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας και η ριζική αλλαγή στον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε, αποτελούν μονόδρομο για εμάς» τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις και τις καινοτομίες της Δημοτικής Αρχής σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης που καθιστούν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοπόρο για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στη μεγάλη επένδυση του Αστέρα και στο γεγονός ότι εξ’ αιτίας τους τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός και έγινε φιλικότερος στο περιβάλλον. Επίσης, ενημέρωσε πως ως συνομιλητές σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Αστέρα, ο Δήμος είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την πρώτη ενότητα αναφερόμενος στην ολοκλήρωση μεγάλου, διεθνούς διαγωνισμού για την αντικατάσταση του συνολικού δικτύου δημοτικού φωτισμού με αντίστοιχο σύγχρονης τεχνολογίας. Το νέο δίκτυο, με φωτιστικά σώματα LED, θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 500 000€ περίπου ετησίως, ενώ παράλληλα θα έχει καλύτερης ποιότητας φωτισμό για την πόλη, θα διαθέτει σύστημα με το οποίο θα ενημερώνεται αυτόματα η υπηρεσία αν κάποια λάμπα δεν λειτουργεί και τέλος, επειδή τα φωτιστικά θα έχουν σύνδεση μεταξύ τους και με κεντρικό υπολογιστή στο Δήμο, δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης του για μια σειρά από άλλες εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Ο απολογισμός συνεχίστηκε με αναλυτική αναφορά των τεχνικών έργων ανά Δημοτική Ενότητα. Αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όσα είναι σε εξέλιξη και σε όσα έχουν φτάσει σε ώριμο στάδιο μελέτης και είναι έτοιμα να εκτελεστούν. Όπως προέκυψε, στη Δημοτική Ενότητα Βάρης έχει διατεθεί περίπου το 85% του τεχνικού προγράμματος των τελευταίων δυόμιση ετών αφού εκεί διατίθενται περίπου 32 εκ. ευρώ, στη Δ.Ε. Βούλας 2,8 εκ. και στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης 1,1 εκ. Στην τελευταία προστίθενται όμως και η κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου αξίας 9 εκ. η οποία είναι πολύ κοντά στην χρηματοδότηση.

Επιγραμματικά αναφερόμαστε στα σημαντικότερα έργα που ανέφερε ο Δήμαρχος:

Δ.Ε. Βάρης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το Γενικό Πολεοδομικό της πόλης

Είναι έτοιμο για δημοπράτηση έργο 22 εκ. ευρώ για την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι.

Αναπλάθονται τέσσερις μεγάλες πλατείες, είναι σε εξέλιξη έργο οδοποιίας μέσω του οποίου εντός του 2017 δεν θα υπάρχει, για πρώτη φορά, ούτε ένας χωματόδρομος στη Βάρη και διατίθενται περίπου 150 000  € για την κατασκευή πεζοδρομίων, έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Βάρης.

Δ.Ε. Βούλας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπλασης της Πλατείας Ιμίων ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για τη διάνοιξη της Βας. Παύλου και τη συνολική ανακατασκευή της Πλατείας.

Είναι ώριμη η μελέτη διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης στην Κάτω Βούλα που περιλαμβάνει τη ρυμοτόμηση 5,5 στεμμάτων κοινόχρηστης έκτασης, που σήμερα βρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου και την απόδοσή τους σε κοινή χρήση.

Είναι έτοιμο να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρεια Αττικής μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή του Πανοράματος.

Είναι σε εξέλιξη εκτενείς εκσυγχρονισμός του αθλητικού κέντρου Βούλας

Δ.Ε. Βουλιαγμένης

Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην Οδό Απόλλονως στο Λαιμό, η οποία θεραπεύει πλέον οριστικά το πρόβλημα 30 ετών υπερχείλισης λημμάτων μέσα στον όρμο της Βουλιαγμένης, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι σε φάση χρηματοδότησης μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, ύψους 9 εκ. ευρώ, για το σύνολο της Βουλιαγμένης.

Σύντομα θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών.

Ο Δήμαρχος έκανε αναλυτική αναφορά στις παιδικές χαρές και ενημέρωσε πως ήδη έχουν ανακατασκευαστεί και πιστοποιηθεί οι 23 από το σύνολο των 45 παιδικών χαρών της πόλης. Μέσα στο 2017 θα είναι πιστοποιημένες όλες οι παιδικές χαρές στο Δήμο.

Τέλος, το κεφάλαιο των τεχνικών έργων έκλεισε με αναφορά στην πρόοδο της Δημοτικής Συγκοινωνίας η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία.

Ο απολογισμός έκλεισε με αναλυτικές αναφορές στην οικονομία, στην κοινωνική μέριμνα, στον αθλητισμό, την παιδεία, στο περιβάλλον, σε παρεμβάσεις για την απασχόληση, στον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και στις εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής οι οποίες έχουν μετατρέψει τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε πραγματική ψηφιακή πόλη.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου, τον λόγο ζήτησαν και πήραν αρκετοί από τους προσκεκλημένους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου χαρακτήρισε το Δήμο νοικοκυρεμένο και οργανωμένο και εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη σημασία των μελετών που παρουσίασε ο Δήμαρχος, αφού βάσει των μελετών αυτών θα πάρει ο Δήμος χρηματοδοτήσεις για τα μεγάλα έργα. Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να μπορέσουν να παράγουν έργο οι δήμοι μέσα στην κρίση και τόνισε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάνει πλούσιο έργο, χαραηκτηρίζοντας τον παράδειγμα προς μίμηση και γι’ αυτό μπορεί ο Δήμαρχος να καλεί τους δημότες σε διάλογο και να τους ενημερώνει.

 

Τέλος ο κ. Φιλίππου άφησε να εννοηθεί πως το αντιπλημμυρικό έργο της Βουλιαγμένης ύψους 9 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί αφού είπε: «Ο Δήμαρχος με τις μελέτες του έχει πάρει 30 εκ. ευρώ για έργα από την Περιφέρεια και ακόμα ζητάει. Την Βουλιαγμένη δεν μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς αντιπλημμυρικό».

 

Ο «Πατριάρχης» της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε: «Κυρίες και κύριοι επιλέξατε για Δήμαρχο έναν πιλότο, ο οποίος ήταν καλός πιλότος και να είστε σίγουροι πως θα απογειώσει τον Δήμο. Ο Γρηγόρης είναι ένας Δήμαρχος που ακολούθησε συγκεκριμένες αρχές. Είναι σπουδαίο ότι ακούει, φιλτράρει και δημιουργεί. Μου θυμίζει τον εαυτό μου στο ξεκίνημα μου αλλά αυτός είναι ακόμα καλύτερος».

 

«Ο Γρηγόρης εκτός από Δήμαρχος είναι και άνθρωπος» δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σοφρώνης ενώ χαρακτήρισε άθλο το έργο που παρουσιάστηκε στον απολογισμό. Ο κ. Σοφρώνης έκλεισε ευχαριστώντας των κ. Κωνσταντέλλο για την άριστη συνεργασία που έχουν σε όλα τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν.

 

Ένα μεγάλο μπράβο για το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή είπε Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου. Εξήρε το έργο του Δημάρχου και των συνεργατών του ειδικά επειδή έχει πραγματοποιηθεί σε μια πολύ δύσκολη εποχή ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός, ότι στον απολογισμό άκουσε σημαντικές αναφορές στην «μεγάλη εικόνα» που συντίθεται από τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τη διαχείριση απορριμμάτων και για τα έργα πνοής που παρουσιάστηκαν. Αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που είχαν οι δύο δήμοι στο θέμα της παραλίας και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη βοήθεια του στο θέμα αυτό.

 

Τα χαρακτηριστικά ενός πολύ καλού Δημάρχου, με πάθος, όραμα, το αίσθημα του προγραμματισμού και του νοικοκυρέματος απέδωσε στον Δήμαρχο ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής και χαρακτήρισε τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τυχερούς που τον έχουν Δήμαρχο, συμπληρώνοντας ότι πολλοί είναι οι δήμοι που παρακολουθούν τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου μας και τις υιοθετούν.

 

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε τον Δήμαρχο έντιμο και έμπειρο αυτοδιοικητικό που τιμά τον θεσμό του Δημάρχου.
«Ο Δήμος σας βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια» δήλωσε στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των κομμάτων οι οποίοι εξήραν με τη σειρά τους το έργο της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο Δήμαρχος έκλεισε την εκδήλωση αναφερόμενος στου εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης του λέγοντας: «Μ’ αυτή την εξαιρετική ομάδα πετάξαμε το πρώτο μας ταξίδι των δυόμιση ετών αγέρωχα και λεβέντικα, και δεσμεύομαι για λογαριασμό τους να συνεχίσουμε τα επόμενα δυόμιση χρόνια να πετάμε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια όρεξη, να παράξουμε πράγματα για την πόλη μας, γιατί εδώ μεγαλώσαμε και εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

- Διαφήμιση -