- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το accessorizing των καθημερινών μας look με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε επιτέλους την άνοιξη. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιά και σίγουρα όχι με το περσινό, αλλά με ένα trendy sunnier κομμάτι που ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της σεζόν.
Παρακολουθήσαμε, αναλύσαμε και τελικά είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε τις πέντε κυρίαρχες τάσεις στα γυαλιά της φετινής άνοιξης για να εμπνεύσουμε την τελική επιλογή σας.

Round and About

Σίγουρα οι στρογγυλοί σκελετοί εξακολουθούν να αποτελούν μια ωδή στη μόδα της δεκαετίας του 70. Στη φετινή σεζόν όμως τα κυρίαρχα σχέδια δεν αποτελούν απλώς μια ακόμη αναβίωση του παρελθόντος. Διαθέτουν μοντέρνες λεπτομέρειες, χρωματιστούς φακούς και funky τελειώματα στο σκελετό, στοιχεία δηλαδή που τα επανατοποθετούν πραγματικά στα δεδομένα της μόδας του σήμερα.

Με καθαρή οπτική

Θέλετε να κάνετε ένα trendy statement; Τότε δεν έχετε παρά να αποκτήσετε ένα ζευγάρι γυαλιά από πλαστικό (ή κάτι παρόμοιο ), οπού σκελετός και φακός χαρακτηρίζονται από την ίδια χρωματική απόχρωση και τη διαφάνεια.
Σε πολλές από τις επικρατέστερες συλλογές είδαμε να παρουσιάζονται προτάσεις με την τάση να «παντρεύεται και με άλλα κυρίαρχα trends. Τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια παρουσιάστηκαν από τον οίκο του Roberto Cavalli, ενώ στη Balenciaga το transparent προτάθηκε σε γραμμή πεταλούδας και στη Celine απέκτησε μια πιο φουτουριστική διάσταση.

Maximalist

Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής άνοιξης είναι και η υπερβολή, γεγονός που δεν άφησε χωρίς επιρροή τα σχέδια των γυαλιών ηλίου. Στα φετινά μοντέλα τα glitter, οι γυαλάδες, τα κρύσταλλα και οι λοιπές διακοσμήσεις συνέβαλαν στη δημιουργία μερικών από τα πλέον statement items της εποχής.
Κι ανάμεσα σε όλα η συλλογή που πραγματικά ξεχώρισε στην εν λόγω κατηγορία δεν είναι άλλη από αυτή του οίκου Gucci.

Feeling Feline

Είτε τα χαρακτηρίσετε διαχρονικά κλασσικά, είτε τα βαφτίσετε απροσδόκητα προκλητικά, τα γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας δεν αποτελούν απλώς την επαναφορά του αφαιρετικού glamour. Αντιθέτως, είναι η σίγουρη επιλογή στη περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε θηλυκότητα και ευρωπαϊκό allure σε οποιαδήποτε εμφάνιση.

Oversized & Γεωμετρικά

Πολλά από τα γυαλιά ηλίου που είδαμε (και ομολογουμένως ζηλέψαμε ) στις διεθνείς πασαρέλες μας οδήγησαν στην επίγνωση μια νέας κατάστασης. Στην αποδοχή των νέων δεδομένων. Κυρίες μου έφτασε η εποχή που το μέγεθος του σκελετού δεν θα επηρεάζει τη τελική επιλογή. Κι αυτό γιατί τα γυαλιά που εφέτος επικράτησαν (και που όπως όλα δείχνουν ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο σε μια τάση που ήρθε για να μείνει ) χαρακτηρίζονται από τη γεωμετρική γραμμή και το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος του σκελετού.

ΠΗΓΗ: www.athinorama.gr

- Διαφήμιση -