- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Από θαυμαστές του Χρήστου Νικολόπουλου πλημμύρισε η αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» στην εκδήλωση τιμής, που οργανώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για τα 50 χρόνια προσφοράς του συνθέτη στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Χρήστος Νικολόπουλος – Η Ζωή μου… τα Τραγούδια μου» με συγγραφέα τον Κώστα Μπαλαχούτη, μια μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή, αλλά και εργάτη της τέχνης του.

nikolo

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον συνθέτη, τον συγγραφέα κ. Κώστα Μπαλαφούτη, τον δημοσιογράφο και πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Λιάνη και την κα. Δώρα Τριάντη.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προλογίζοντας της εκδήλωση, ευχαρίστησε τον συνθέτη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου μας έχουν συνοδεύσει σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε για το ξεκίνημα του αλλά και την πορεία του με ζεστασιά και αμεσότητα και μας μετέφερε τις εικόνες από την ιστορία του λαικού τραγουδιού τα τελευταία 50 χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία αποτελούμενη από τα σημαντικότερα τραγούδι του συνθέτη, με το ίδιο στο μπουζούκι και με τις φωνές του Κώστα Μακεδόνα και της Ζωής Παπαδοπούλου.

nikolo2

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ψαλλίδας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ και Φιλάρετος Χατζηστεφάνου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος, Νανά Κάραγιαν και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

- Διαφήμιση -