- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας, κατέθεσε στο πλαίσιο της Ειδικής Συνεδρίασης Απολογισμού του Δημοτικού Συμβουλίου την κριτική του για τα πεπραγμένα της δημοτικής διοίκησης.

Ο Δημοσθένης Δόγκας ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους για όσα έκαναν και ευχήθηκε καλή θητεία στους νέους αντιδημάρχους, τονίζοντας ότι καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να επισημαίνει τις παραλείψεις και τις αστοχίες.

“Καθημερινά οι υπηρεσίες παράγουν έργο και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ζούμε σε έναν Δήμο που λειτουργεί. Η δική μας κριτική είναι προγραμματική, κρίνει τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και τις στρατηγικές επιλογές της που καθορίζουν την πορεία του Δήμου. Είναι αυτός ο ρόλος που μας έδωσαν οι δημότες, να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή, να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα, να καταγγέλλουμε οτιδήποτε ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος”, τόνισε ο Δημοσθένης Δόγκας.

Εν συνεχεία, επισήμανε:

Η καθημερινότητα στις τρεις πόλεις δεν είναι στο επίπεδο του προαστίου που όλοι θέλουμε, πληρώνουμε και αξίζουμε.

Στη Βούλα το θέμα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης είναι άλυτο.

Ο πεζόδρομος της πλατείας Ιμίων γέμισε με τζαμαρίες και κουβούκλια.

Στη Βάρη δεν κατασκευάστηκε ούτε 1 μέτρο πεζοδρομίου.

Η Βάρκιζα έχει γίνει φιλόξενη μόνο για Ρομά και αφιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η Βουλιαγμένη μοιάζει πιο παρατημένη από ποτέ.

Η στάθμευση οχημάτων επισκεπτών τα Σαββατοκύριακα στη Βουλιαγμένη είναι απολύτως ανεξέλεγκτη.

Η δημοτική αρχή, αν έχει δημοτική βούληση, κάνει επιλογές που ενώνουν τους δημότες για το κοινό καλό. Οι επιλογές όμως της διοίκησης Κωνσταντέλλου έφεραν συγκρούσεις στην τοπική κοινωνία.

Με τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας αλλάζοντας το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, ξεσηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά γιατί υποβαθμίστηκε η ποιότητα ζωής: Μικραίνει το πεζοδρόμιο, αυξάνεται η κίνηση, μεγαλώνουν οι όγκοι των κτιρίων, μονιμοποιείται μια κατάσταση που έπρεπε να είναι προσωρινή.

Η πρώτη και μοναδική επέμβαση σε δημόσιο χώρο που έγινε αυτά τα 2,5 χρόνια ήταν η ανακατασκευή της Πλατείας Βούλας. Έτσι οι κάτοικοι των άλλων δημοτικών ενοτήτων βρέθηκαν “απέναντι”, να αναρωτιούνται γιατί η Δημοτική Αρχή δείχνει αυτή τη μονομέρεια.

Μια σειρά επιλογών της δημοτικής διοίκησης πάσχουν από ηθικής άποψης προκαλώντας τους πολίτες, όπως το γεγονός ότι δόθηκε ένα Δημοτικό Αναψυκτήριο σε συνεργάτη του Δημάρχου, οποίος άφησε χρέη στον Δήμο και έτσι ο ΟΑΠΠΑ αναγκάστηκε να τον αποβάλει.

Όμως και σε στρατηγικά ζητήματα, η διοίκηση Κωνσταντέλλου άφησε μελανά σημεία.

Είπε “ναι σε όλα” για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, από το πρώτο κιόλας ΕΣΧΑΔΑ που απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έδωσε βήμα στο ΤΑΙΠΕΔ για να “πουλήσει” τη δημόσια περιουσία, χωρίς να πάρει κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την πόλη μας.

Ο Δημοσθένης Δόγκας καταλήγοντας, έθεσε ερωτήματα σχετικά με το τελικό κόστος που κλήθηκε να πληρώσει ο Δήμος για τη δωρεά του ΣΑΑΚ αλλά και για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βούλα.

- Διαφήμιση -