- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

από το www.vimaonline.gr

Μία συμφωνία με πολλά οφέλη για το δήμο του πέτυχε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο της Μαρίνας Αλίμου της μεγαλύτερης Μαρίνας της Μεσογείου.

Ο Δήμος Αλίμου απέδειξε, πως με σωστή και επίμονη διαπραγμάτευση με τον κρατικό φορέα, (ΤΑΙΠΕΔ), ήταν εφικτό να βρεθούν αποδεκτές λύσεις για το Δήμο και το κοινωνικό σύνολο που ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο.

Μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης λοιπόν και την πολύ καλή συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ένας ακόμη δήμαρχος βρήκε τη χρυσή τομή συνεργασίας προς όφελος όλων.

Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ απέδειξε ακόμα μια φορά, πως έχει τη θέληση να έχει γόνιμη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στα διοικητικά όρια των οποίων αναμένεται να αναπτυχθούν μεγάλα επενδυτικά σχέδια.


Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου 2017 ενέκρινε Συμφωνία Πλαίσιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Ταμείου και του Δήμου Αλίμου.

Η Συμφωνία Πλαίσιο Συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, μετά και την υπερψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου, όπου παρουσιάστηκε και αναλύθηκε εκτενώς από εκπροσώπους του.

Η Συμφωνία, μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Ανάληψη υποχρέωσης από το ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροποίηση της θεωρημένης ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), η οποία θα προβλέπει την παραμονή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην υφιστάμενη θέση και υποβολή της στις αρμόδιες αρχές.

– Παροχή συναίνεσης του ΤΑΙΠΕΔ προς την ΕΤΑΔ για παράταση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Αλίμου για το κολυμβητήριο.

– Προσδιορισμός των χώρων του Κολυμβητηρίου βάσει της επικαιροποιημένης ΣΜΠΕ, δηλαδή των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων (πισίνες), αποδυτηρίων, γραφείων διοίκησης, κυλικείου, χώρου στάθμευσης, καθώς και ενός κτιρίου αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών ή/και αθλητικών δράσεων του Δήμου Αλίμου.

– Πρόβλεψη υποχρέωσης του ΤΑΙΠΕΔ να συμπεριλάβει στο σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης, που θα τεθεί υπόψη των διαγωνιζομένων κατά τη δεύτερη φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, ρητές προβλέψεις σχετικά με την υποχρέωση του Παραχωρησιούχου για την καταβολή των νόμιμων δημοτικών τελών, φόρων και λοιπών δικαιωμάτων, τα οποία θα καθορίσει ο Δήμος Αλίμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Δήμος Αλίμου από την πλευρά του, στο πλαίσιο της Συμφωνίας, πέραν του ότι συμφωνεί και υποστηρίζει το σχέδιο αξιοποίησης της μαρίνας, υποχρεούται να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ για την βελτίωση της εικόνας της μαρίνας με την άμεση απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων που βρίσκονται στη Μαρίνα Αλίμου, καθώς και για την άμεση απομάκρυνση λοιπών στερεών αποβλήτων (ενδεικτικά σκραπ κ.λπ.), που επίσης βρίσκονται στη Μαρίνα.

- Διαφήμιση -