- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Lamda: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ακόμη και… αύριο, αν το Δημόσιο κάνει αυτά που πρέπει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες που του αναλογούν».

Αυτό επεσήμαναν χαρακτηριστικά στελέχη του Ομίλου μετά την απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά που χαρακτήρισε 37 στρέμματα της επένδυσης ως δάσος και των όσων διακινούνται τελευταία από κύκλους των πολέμιων της επένδυσης.

Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ομίλου  και αναφέρει το newmoney.gr, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών «πήραμε μέρος σε ένα διεθνή διαγωνισμό, υποβάλλοντας ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο και master plan, όπου προβλέπεται επακριβώς η δόμηση και όλα τα επιμέρους στοιχεία της επένδυσης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει εγκριθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κι έχει γίνει νόμος του κράτους και προβλέπει τη δημιουργία ενός τουριστικού θέρετρου, το οποίο μάλιστα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της επένδυσης κι απευθύνεται κυρίως σε ξένους επισκέπτες της πόλης».

Με βάση μάλιστα τους υπολογισμούς του επιχειρηματικού σχεδίου που έχουν υποβάλει οι επενδυτές, η επένδυση μπορεί να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες επιπλέον σε ετήσια βάση, ενώ «έχει προβλεφθεί, με βάση τη σύμβαση ένα μητροπολιτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, αριθμός πολλαπλάσιος των 37 στρεμμάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως δασικά με τη σχετική απόφαση του Δασάρχη Πειραιά».

Όπως ανέφεραν στους αναλυτές οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης, Διευθυντής Χρηματοοικονομικών & Επενδυτικών Σχέσεων και Βασίλης Μπαλούμης, Οικονομικός Διευθυντής, οι επενδυτές έχουν εφαρμόσει κάθε παράγραφο της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, κάθε προαπαιτούμενο και το master plan έχει ήδη εγκριθεί, επομένως δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί η χωροθέτηση του τουριστικού θερέτρου.

Ως θετικό για την επένδυση χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι σε επίπεδο κυβέρνησης είναι επιθυμητό να προχωρήσει το project, ενώ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν πρόκειται για δασική έκταση. «Οι πρωτοβουλίες τώρα είναι στην πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικό Α.Ε.»

 

ΠΗΓΗ: www.vimaonline.gr

- Διαφήμιση -