- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά
Ο βετεράνος σεφ έχει αποδείξει ότι δεν μασά τα λόγια του, ακόμη κι αν πρόκειται να θίξει πράγματα και συνήθειες που ανταποκρίνονται σε πολλούς.
Τον χειμώνα ξεσήκωσε τους λάτρεις της μπίρας με τις δηλώσεις του, όταν είπε ότι πίνει όποια βολική κρύα μπίρα βρεθεί μπροστά του κι όχι την καλύτερη που υπάρχει εκεί έξω, δείχνοντας ότι δεν ψάχνει πολύ το θέμα της μπίρας, απλώς το απολαμβάνει. Τώρα μίλησε στο Tonight Show πάλι για πράγματα που δεν του αρέσουν, αλλά και για το τι πρέπει να έχουμε κι εμείς υπόψη στα εστιατόρια, πάντα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
Ο βετεράνος σεφ που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επαγγελματικές κουζίνες, συγγραφέας και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, Anthony Bourdain, αυτή τη φορά συμβουλεύει αν δούμε μπέργκερ με kobe beef σε κάποιο μενού, να φύγουμε αμέσως. Αν και το kobe beef είναι εκλεκτό, γιαπωνέζικο μοσχαρίσιο κρέας, εν προκειμένω ο Bourdain επισημαίνει ότι δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από kobe beef σε μπέργκερ και πιστεύει ότι τα μέρη που σερβίρουν kobe beef σπάνια σερβίρουν το αυθεντικό, ενώ σε μπέργκερ μάλλον είναι ακόμη πιο εύκολο να εξαπατήσουν τον κόσμο και να του τα πουλήσουν με υψηλό κόστος. Είναι ελάχιστα, άλλωστε τα εστιατόρια που σερβίρουν το αυθεντικό.
Επόμενος στόχος του ήταν το λάδι τρούφας, αυτού του σπάνιου, υπόγειου, πανάκριβου μανιταριού, το οποίο αποτελεί μεγάλη τάση στις πιο εκλεπτυσμένες κουζίνες. Ο ίδιος θεωρεί ότι προστίθεται σε φαγητά μόνο και μόνο για να ανεβάσει την τιμή τους, ενώ όπως έχει πει και στο παρελθόν, συνήθως το λάδι αυτό συνήθως δεν περιέχει τρούφα και οι διάσημοι σεφ αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν. Το λάδι τρούφας συνήθως είναι υπερτιμημένο και υπερκοστολογημένο, ενώ συχνά περιέχει προσμίξεις και δεν είναι αυθεντικό. Το πιο σύνηθες είναι, μάλιστα, να είναι ελαιόλαδο με τεχνητές ουσίες.
Μιλώντας για τις σημερινές τάσεις, ο διάσημος σεφ δεν είχε να πει τα καλύτερα και για την τάση των brunch. Ο ίδιος πιστεύει ότι τα brunch είναι απλώς ένα τρόπος να ξεφορτωθούν πολλοί ό,τι υλικά τους έχουν απομείνει μέσω διαφόρων πιάτων που τα πληρώνουμε πολύ παραπάνω απ’ όσο ένα κλασικό πρωινό.
AdTech Ad
Τα juice bar που προσφέρουν διάφορα είδη χυμών και smoothies και αποτελούν μεγάλο trend της εποχής, ο Bourdain τα παρομοίασε με προετοιμασία για… κολονοσκόπηση.
Ο Bourdain μίλησε και για τα cronut, τα οποία αποτελούν μια μίξη κρουασάν και ντόνατ, μόνο που εν προκειμένω έκανε θετικά σχόλια, αφού παρ’ όλο που δεν τρώει πολλά γλυκά, τα cronut είναι από τα αγαπημένα του, καθώς λατρεύει τα… γλυκά mashup.
Πηγή: clickatlife.gr
- Διαφήμιση -