- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Σύμφωνα με την Ellis Mc Coy, γνωστή αμερικανίδα δημοσιογράφο κρασιού, αυτά είναι τα τρια κρασιά, που αν έχετε στο ψυγείο σας θα βγείτε ασπροπρόσωποι σε κάθε περίσταση.

« Η Julia Child κρατούσε πάντα μισό μπουκάλι σαμπάνια στο ψυγείο, για να σιγοπίνει ( και να μην βαριέται) κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Και εγώ το κάνω αυτό- αλλά έχω διευρύνει τις συμβουλές της. Έχω πάντα τρία μπουκάλια κρασιού στα ράφια της πόρτας του ψυγείου μου. Έτσι θα πρέπει να κάνετε κι εσείς.

Κάντε το εικόνα: Όταν θα γυρνάτε σπίτι σε μια καυτή καλοκαιρινή νύχτα, θα έχετε πάντα κάτι αναζωογονητικό για να πείτε, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο να περάσετε από την κάβα της γειτονιάς. Όταν έρχονται απροειδοποίητα φίλοι, θα έχετε πάντα διαθέσιμο ένα μπουκάλι να ανοίξετε, χωρίς να χρειάζεται να το βάλετε σε πάγο για να παγώσει γρήγορα ή να το βάλετε στη κατάψυξη και να περιμένετε. Η άμεση ευχαρίστηση είναι πλέον τρόπος ζωής, γι ‘αυτό και τα περισσότερα καταστήματα κρασιού έχουν πάντα μια επιλογή grab-and-go σε ένα ψυγείο.

Το σκεπτικό για την αποθήκευση κρασιού στο ψυγείο, δεν είναι διαφορετικό από το σκεπτικό με το οποίο φυλάμε κάποια βασικά συστατικά μαγειρικής στο σπίτι (σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά κλπ.).

Το σημαντικό ερώτημα όμως είναι τι πρέπει να είναι αυτά τα κρασιά. Μιλάμε για λευκό, ροζέ και αφρώδη κρασιά, φυσικά. Ναι, μου αρέσει φυσικά να απολαμβάνω ελαφρώς δροσερά και κάποια κόκκινα, όπως τα Beaujolais ή άλλα ελαφριά κόκκινα αλλά όχι παγωμένα. (Το ψυγείο κάνει τα κόκκινα κρασιά να έχουν μεταλλική γεύση).

Τα κρασιά που διατηρούμε στο ψυγείο μας θα πρέπει να είναι αρκετά ευπροσάρμοστα ώστε να ταιριάζουν σχεδόν με κάθε φαγητό και να είναι αρκετά φρουτώδη αλλά όχι πολύ περίπλοκα. Όποτε, προτιμώ τα λευκά, αν είναι δυνατόν με βιδωτά καπάκια, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνω το τιρμπουσόν από το συρτάρι κουζίνας.»

Ένα τραγανό, αρωματικό λευκό

«Ένα ελαφρύ, τραγανό, αναζωογονητικό λευκό για να νικήσει τη ζέστη θα είναι αυτό που θέλω περισσότερο στο τέλος της ημέρας (και ακόμα πιο πριν). Αλλά εμπιστευθείτε με, αυτό το στυλ κρασιού είναι ελκυστικό για οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Τα sauvignon blanc, ειδικά εκείνα από τη Νέα Ζηλανδία, είναι καλά, γιατί καθένα από αυτά είναι πολύ γευστικό και αρωματικό, σε πολύ καλή τιμή. Ένας εκπληκτικός αριθμός άλλων λευκών ταιριάζει σε αυτό το στυλ. Τα ελαφριά πορτογαλέζικα λευκά, τα φρέσκα vinho verdes, τα pinot blancs από την Αλσατία και τα ιταλικά pinot grigio και friulano.»
Ένα ευκολόπιοτο αφρώδες κρασί

«Υπάρχει πάντοτε ένας λόγος για να μαγειρέψω κάτι στα γρήγορα – ένα ξαφνικό μπόνους, η προαγωγή ενός φίλου, ένα νέο παραθαλάσσιο σπίτι, το ότι φεύγω ή επιστρέφω από ένα ταξίδι – γι ‘αυτό ένα από τα τρία μπουκάλια μου είναι πάντα ένα αφρώδες.

Ένα ποτήρι με αφρώδες κρασί κάνει τα πάντα καλύτερα, ακόμα και την τελευταία πολιτική κρίση. Λαμπερά, φρουτώδη παραδείγματα είναι επίσης φανταστικά με αλμυρό τηγανητό κοτόπουλο, κινέζικο delivery ή brunch.»

Ένα λαμπερό, φρουτώδες ροζέ στυλ Προβηγκίας

«Eίναι καλοκαίρι, οπότε ένα δροσερό ροζέ κρασί είναι απαραίτητο να έχεις στο χέρι -για μένα και επίσης για τους φίλους, που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός. Ας το παραδεχτούμε, η κατανάλωση ροζέ από την Προβηγκία είναι ένας τρόπος να φανταστούμε ότι βρίσκόμαστε σε ένα γιοτ στο Saint-Tropez. Πράγματι, η ζήτηση για αυτό το κρασί έχει φτάσει σε επίπεδα ακόρεστης δίψας, με τις εισαγωγές το 2016 να αυξάνονται σχεδόν 50%, σε σχέση με το 2015. Αυτά είναι κρασιά που μπορείτε να πιείτε καθημερινά. Συνδυάστε τα με μεζεδάκια, λαχανικά στη σχάρα, σούπες ψαριών και σαλάτες ή κοτόπουλο στη σχάρα.»

Πηγή: krasiagr.com

- Διαφήμιση -