- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά
Την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας και Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση» ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. «Σύμμαχοι» παρά τις κάποιες ενστάσεις (από τη μειοψηφία) στο νέο Οργανόγραμμα ήταν ο Σύλλογος Εργαζομένων και κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Η κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής του Γιώργου Παπανικολάου κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο προηγούμενος κανονισμός είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2009 και χαρακτηρίστηκε αναχρονιστικός μετά από την ψήφιση του «Καλλικράτη».
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση διάφοροι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων υπουργείων είχαν επισημάνει με αλληλογραφία τους την ανάγκη αναμόρφωσης του Οργανισμού. Ως συνέπεια αυτής της καθυστέρησης ήταν η μη κάλυψη των124 κενών οργανικών θέσεων του δήμου Γλυφάδας, οι προαγωγές κ.α.  Έτσι, με τον νέο οργανόγραμμα – που δημοσιεύει παρακάτω το glyfada24.gr- θα αυξηθεί το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό από 381 σε 454 άτομα. Επίσης, δρομολογείται η ίδρυση νομικής υπηρεσίας (θα στελεχωθεί από 4 δικηγόρους) ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την πρόσληψη των συμβασιούχων. Τέλος, ορίζονται οι αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα και στελεχώνονται οι διευθύνσεις του δήμου και του ΚΑΠΠΑ.
Το νέο Οργανόγραμμα του Δήμου Γλυφάδας ενέκριναν μετά από ονομαστική ψηφοφορία 22 δημοτικοί σύμβουλοι, 5 τάχθηκαν κατά ενώ υπήρξαν 3 αποχές και ένα παρόν. Στη συνεδρίαση κατατέθηκε και μία πρόταση προς ψήφιση από την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Κόκκορη που ζητούσε να μετατεθεί για το Σεπτέμβριο η συζήτηση για το οργανόγραμμα και η απόφαση να περιοριζόταν στους συμβασιούχους. Η εισήγηση απορρίφθηκε με 21 όχι, 9 ναι και μια αποχή.

Δείτε αναλυτικά το νέο οργανόγραμμα του Δήμου Γλυφάδας

 

ΠΗΓΗ:www.glyfada24.gr

- Διαφήμιση -