- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Αν και ακόμα απέχουν χρονικά οι εκλογές  για την τοπική αυτοδιοίκηση , οι δημοτικές εκλογές, ωστόσο οι διεργασίες , οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις καλά κρατού, και ιδίως για Δήμους «φιλέτα» , όπως η Γλυφάδα.

Εδώ και καιρό, τόσο σε κομματικά γραφεία, όσο και σε τοπικό επίπεδο , υπάρχουν εντατικές συζητήσεις αλλά και λογής σενάρια, για το τι θα γίνει στο Δήμο Γλυφάδας . Το κεντρικό πρόσωπο αυτών των σεναρίων είναι ο νυν Δήμαρχος , Γιώργος Παπανικολαόυ . Και αυτό γιατί από την αρχή της θητείας του , υπήρχαν ποικίλα σενάρια , αλλά και «ψίθυροι» , ότι η Δημαρχία Γλυφάδας ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα του , αλλά ότι ο στόχος του είναι να εκλεγεί βουλευτής στη Β΄Αθηνών (πάντα με τη Ν.Δ) και να ακολουθήσει μια αμιγώς πολιτική καριέρα .

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που ενίσχυαν το ανωτέρω σενάριο με το σκεπτικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει πλέον γίνει παράδοση στη Γλυφάδα να μην εκλέγεται για δεύτερη τετραετία ο εν ενεργεία Δήμαρχος (π.χ Λανδράκης , Σφακιανάκης, Θεοδωρόπουλος, Κόκορης ) και άρα ένα νέο πρόσωπο με την εμπειρία και του Ευρωκοινοβουλίου , όπως ο Γιώργος  Παπανικολάου , παρά την δουλειά που έχει κάνει στο Δήμο , θα είχε απέναντι του αυτή την παράδοση και δεν έπρεπε να «στραβοπατήσει».

Τους τελευταίους μήνες τα σενάρια και οι συζητήσεις για το τι θα κάνει ο Γ. Παπανικολάου , αλλά και ποιοι άλλοι (από όλους τους πολιτικούς χώρους) ενδιαφέρονταν να μπουν στην κούρσα για την Δημαρχία της Γλυφάδας δίνουν και παίρνουν (και θα αναφερθούμε σε άλλα ρεπορτάζ)

Φαίνεται όμως πως τα πράγματα για την ώρα ξεκαθαρίζουν . Και άρχισαν να ξεκαθαρίζουν πριν λίγα 24ωρα (πάντα για την ώρα βέβαια) και στη διάρκεια ενός δείπνου με μενου την Δημαρχία της Γλυφάδας και με  συνδαιτυμόνες τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολαόυ και τον γνωστό μετεωρολόγο και αναπληρωτή Γραμματέα επιστημονικών φορέων της Ν.Δ , Γιάννη Καλλιάνο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος που διετέλεσε αρχικά εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και στη συνέχεια αποχώρησε και εντάχθηκε στ Β’ Αθήνας είναι Γλυφαδιώτης και το όνομα του ενεπλάκει σε σενάρια για την Δημαρχία της Γλυφάδας, σε περίπτωση μάλιστα που ο Γ. Παπανικολάου διεκδικούσε την θέση του βουλευτή .

Γ. Παπανικολάου και Γ. Καλλιάνος λοιπόν στον απόηχο όλων αυτών των σεναρίων , συναντήθηκαν και δείπνησαν αφιερώνοντας πάνω από δυόμιση ώρες σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την Δημαρχία της Γλυφάδας .

Το δείπνο και η συζήτηση έγιαν σε εξαιρετικά καλό και φιλικό κλίμα και αυτό που αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες είναι ότι ο Γ. Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει Δήμαρχος Γλυφάδας και θα διεκδικήσει και μια δεύτερη θητεία , ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος θα είναι υπψήφιος με την Ν.Δ στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών.

Μάλιστα ο κ. Καλλιάνος  αρκετές φορές στη διάρκεια του δείπνου , αναφέρθηκε και μάλιστα με παραδείγματα στο πολύ καλό έργο του Γ. Παπανικολαόυ στη Γλυφάδα , ενώ ο Δήμαρχος είχε πολλά καλά λόγια για την μέχρι τώρα πολιτική παρουσία του Γ. Καλλιάνου

- Διαφήμιση -