- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

 

Στις φλόγες και πάλι η Ανάβυσσος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο 24ωρα και τα ερωτήματα αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός λόγω των καιρικών συνθηκών ή για προμελετημένους εμπρησμούς  απασχολούν τους πάντες .

Η κατάσταση της πυρκαγιάς  που καίει σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο Λαγονήσι  παρουσιάζεται ελαφρά βελτιωμένη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Την κατάσβεση δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα, δύο πυροσβεστικά οχήματα υπέστησαν ζημιές. Ζημιές σε σπίτια και ΙΧ. Εξαιτίας της πυρκαγιάς, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη τίέπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις κατοικημένες περιοχές.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ καθώς και δύο ελικόπτερα και η κατάσταση της πυρκαγιάς δείχνει να είναι σε καλύτερο επίπεδο.

Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα

Από τους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά έχει ζητηθεί να τα εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα.


Ζημιές υπέστησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις πυροσβέστες που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τέταρτος παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Νωρίς το απόγευμα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

- Διαφήμιση -