- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

από το www.vimaonline.gr

Ζωντανό κύτταρο πολιτισμού οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου, διαγράφουν μία σημαντική πορεία στον πολιτιστικό ορίζοντα της πόλης εδώ και χρόνια και αποτελούν ζωντανές εστίες πληροφόρησης των πολιτών.

Με 8.000 μέλη σήμερα από 500 που ήταν πριν από κάποια χρόνια, 80.000 τίτλους από 10.000 στη βιβλιοθήκη για μεγάλους και 3.500 τίτλους στην παιδική βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε το 2012, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου έχουν γίνει σημείο αναφοράς και κάνουν την παρουσία τους αισθητή δημιουργώντας πολιτιστικά γεγονότα στην πόλη.


Η Βιβλιοθήκη ενηλίκων.

Στο “τιμόνι” των Δημοτικών Βιβλιοθηκών όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1999 βρίσκεται η δραστήρια δημοτική σύμβουλος και σημερινή αντιδήμαρχος Βίκυ Ανδρικοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σημερινή τους μορφή αλλά και τον εκσυχρονισμό τους.


Η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Πασαλάρη “Κάθε παλιό να σβηστεί”.

Τελευταία, μία ακόμα πρωτοβουλία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου είναι η ενίσχυση με δωρεές πολλαπλών αντιτύπων τοπικών και σχολικών βιβλιοθηκών σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά και των βιβλιοθηκών που λειτουργούν εντός των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, ώστε να δοθούν κίνητρα προκειμένου να ανοίξουν ορίζοντες γνώσεων στους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας.

Πρόσφατα, με 500 βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκε δωρεά  στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Τμήματος Αρρένων- Ενηλίκων στην περιοχή της Αγιάς Χανίων της Κρήτης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η κυρία Ανδρικοπούλου γνωστοποιεί στους πολίτες ότι, όποιος θέλει και εφ’ όσον τηρούνται οι προϋποθέσεις μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 210 9883653 και 210 9812390 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μέσα από τις δωρεές βιβλίων να ενισχυθούν με τίτλους βιβλίων και άλλες βιβλιοθήκες που φιλοδοξούν να διευρυνθούν ή ακόμη και να συσταθούν απαρχής.

“Με γνώμονα την κοινωνική πολιτική, που στοχεύει στην αναβάθμιση γνώσεων και στη δυνατότητα πρόσβασης σε εστίες πληροφόρησης των πολιτών, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης ενθαρρύνει τις ενέργειες των Δημοτικών Βιβλιοθηκών  σχετικά με την αξιοποίηση των πολλαπλών τίτλων βιβλίων, ώστε να δημιουργηθούν νέες βιβλιοθήκες όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη” δήλωσε η Βίκυ Ανδρικοπούλου και δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στις εταιρείες ANEK LINES και BLUE STAR, οι οποίες  ήταν  χορηγοί για την μεταφορά των βιβλίων στις φυλακές Αγιάς Χανίων Κρήτης.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή της Διευθύντριας Φυλακών Αγιάς Χανίων Κρήτης προκειμένου να δοθεί κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με δωρεές βιβλίων από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου και σε άλλους φορείς του τόπου.


Η Παιδική Βιβλιοθήκη





- Διαφήμιση -