- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Με βάση την τελευταία ενημέρωση (Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής φαίνεται οτι υπάρχει περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης στο Σαρωνικό από την ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Υπουργείου:

Στη Σαλαμίνα δεν παρατηρείται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με τη χρήση μηχανικών μέσων (αντλίες υψηλής πίεσης και πλυστικά μηχανήματα), από εκατόν σαράντα (140) άτομα ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Επίσης, δύτες διενεργούν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού, στην περιοχή «Θεατράκι».

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών πραγματοποιεί συνεργείο είκοσι τριών (23) ατόμων με μηχανικά μέσα. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, εκτελείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται εντατικά ο καθαρισμός των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Επιχειρούν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πιεστικά μηχανήματα.

Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργούνται εργασίες στις ακτές από συνεργείο δεκαπέντε (15) ατόμων. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχειρούν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα επτά (47) άτομα και εθελοντές, συνεχίζει και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού. Επίσης, σκάφος απορρύπανσης ιδιωτικής εταιρείας επιχειρεί προς έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Γνωρίζεται, επίσης, ότι σήμερα επιχειρούν τρία (03) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς επίσης και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργεί ελέγχους κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ ναυαγίου και Βουλιαγμένης.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε χθες από το Δ/Ξ «ΣΥΡΟΣ» η διαδικασία της άντλησης του φορτίου του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου «ΣΥΡΟΣ», η συνολική ποσότητα φορτίου που αντλήθηκε είναι χίλια δύο κυβικά μέτρα (1002m3), ενώ η επίσημη καταμέτρηση των ποσοτήτων που αντλήθηκαν αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

- Διαφήμιση -