- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Αναβιώνουν οι αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόϊ μετά από 35 χρόνια. Το νεοπαγές σωματείο «ΔΙΕΛΠΙΣ Περί Αγώνων» όπως είχε αναγγείλει, εγκαινιάζει τους αγώνες αυτοκινήτων στις πόλεις και πίστες, με τον ιστορικό αγώνα ταχύτητας, ενταγμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτου στο ΤΑΤΟΪ το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. Ακολουθεί στο τέλος του μήνα ο αγώνας στη Ρόδο, επίσης ενταγμένος στο πρωτάθλημα. Οι αγώνες διοργανώνονται με την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Ο.Μ.Α.Ε. που ενέκρινε τον αγώνα και τον ενέταξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και της STARTLINE ως Διοργανωτή αγώνα.

Το Σάββατο θα έχουμε στην πίστα του Τατοίου, η οποία είναι σχεδιασμένη από την φορέα DielpisFormula1, για να προσφέρει ταχύτητα, θέαμα και ασφάλεια, τα δοκιμαστικά των οδηγών και των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Στο A’ σκέλος θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά και στο B’ σκέλος θα γίνουν τα χρονομετρημένα, από τις 9:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα.

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα στις εξής κατηγορίες.

  1. Sport
  2. Τουρισμού (touring)
  3. Formula Saloon
  4. Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
  5. Ενιαίο ΣΟΑΑ
  6. Formula

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλλυ των κατηγοριών Ν-Α-Ε.

Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ.

H πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Τατόϊ) είτε με αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν, μέσα στο αεροδρόμιο, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι, Βόρεια και Νότια, από τον περιμετρικό δρόμο του αεροδρομίου (λεωφόρος Τατοΐου).

Την ημέρα του αγώνα, το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης).Το Σάββατο στα δοκιμαστικά τα εισιτήρια θα διατίθενται στη μισή τιμή από αυτό της Κυριακής. Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.

 

 

- Διαφήμιση -