- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί στην εναρκτήρια εκδήλωση του «Προγράμματος Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Start Ups που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της βιώσιμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στις 19.00 στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Στόχος του Προγράμματος είναι η κινητοποίηση και υποστήριξη των νέων για την εξέλιξη της αρχικής τους ιδέας σε επιχείρηση.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 

Χαιρετισμός Γρηγόρη Κωνσταντέλλου – Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Χαιρετισμός Ρένας Δούρου – Περιφερειάρχη Αττικής

Χαιρετισμός Γιώργου Θωμάκου – Δημάρχου Κηφισιάς

Χαιρετισμός Κωνσταντίνου Μίχαλου – Προέδρου ΕΒΕΑ

 

Vicky Pryce – Οικονομολόγος – Καθηγήτρια οικονομικών Aston University και Birmingham City – Συγγραφέας

Ομιλία με θέμα: Η σημασία των start up επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Χάρης Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της ΚΕΕΕ (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, ΓΓ Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής.

Ομιλία με θέμα: Οι προοπτικές της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

 

Φραγκίσκος Θεοφύλακτος – Διευθύνων Σύμβουλος Prisma Συμβουλευτικής S.A.

Παρουσίαση του Προγράμματος Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα από ανάλογες πρωτοβουλίες, συγκεκριμένα:

α) Δημήτρης Τσούκλερης , Συνιδρυτής, εταιρεία Nanoviis, http://www.nanoviis.com/ – Εταιρεία που προέκυψε από την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ

β) Βασίλης Παρδάλης, συνιδρυτής, εταιρεία Studio Inceptica, προϊόν που αναπτύσσουν είναι το ECHO1 (Συσκευή ανάγνωσης μουσικών κειμένων για άτομα μειωμένης όρασης). Ιδέα που ωρίμασε, μετασχηματίστηκε, έλαβε δημοσιότητα από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, από το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο, χορηγίας της Eurobank.

 

Μετά την εναρκτήρια εκδήλωση θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος κατά το οποίο ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλεί επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στους τομείς:

Αγροδιατροφή

Υγεία και Φάρμακα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ενέργεια

Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη

Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα

Υλικά – Κατασκευές

Πολιτισμός, Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες

να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι τουλάχιστον ένα μέλος κάθε επιχειρηματικού σχήματος να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 45 ετών.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρεις προτάσεις και το πολύ δύο ανά θεματική ενότητα. Μετά την ένταξη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα επιχειρηματικό σχήμα ανά θεματική ενότητα.

Το Πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας θα υλοποιηθεί σε τέσσερα (4) βασικά στάδια:

Πρώτο Στάδιο υλοποίησης του προγράμματος

Ανακοίνωση της δράσης και ενημέρωση του κοινού:

Το πρώτο στάδιο του Προγράμματος θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα περιλαμβάνει δράσεις διάδοσής του και ενημέρωσης του κοινού. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

 

Δεύτερο Στάδιο υλοποίησης του προγράμματος

Ένταξη επιχειρηματικών σχημάτων στο Πρόγραμμα:

Το δεύτερο στάδιο υλοποίησης του προγράμματος διάρκειας περίπου 2,5 μηνών, περιλαμβάνει την αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής, την παρακολούθηση δύο επιχειρηματικών εργαστηρίων από τους συμμετέχοντες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τέλος την επιλογή των σχημάτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Τονίζεται ότι η αξιολόγηση των υποψήφιων επιχειρηματικών σχημάτων θα προκύψει κατόπιν παρουσίασης της ιδέας τους σε ειδική επιτροπή και το ενδιαφερόμενο κοινό.

Τρίτο Στάδιο υλοποίησης του Προγράμματος

Υλοποίηση του Προγράμματος – Πραγματοποίηση επιχειρηματικών εργαστηρίων:

Το εν λόγω στάδιο διάρκειας περίπου 6 μηνών περιλαμβάνει την συμμετοχή και παρακολούθηση επιχειρηματικών εργαστηρίων από τα ενταγμένα νεοφυή σχήματα με στόχο την εξέλιξη της ιδέας και τη μετατροπή σε επιχείρηση. Επιπλέον, θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων και θα προσφερθούν ευκαιρίες δικτύωσης με Επιχειρηματικούς Αγγέλους και φορείς χρηματοδότησης.

Τέταρτο Στάδιο υλοποίησης του Προγράμματος

Διεξαγωγή τελικής φάσης Προγράμματος (Διαγωνισμός):

Στο τελευταίο στάδιο του προγράμματος θα διεξαχθεί εκδήλωση όπου τα νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα θα παρουσιάσουν την εξέλιξή τους και θα διαγωνιστούν ώστε να ανακηρυχτούν και να βραβευτούν τα τρία πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά σχήματα.

- Διαφήμιση -