- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Επιχειρηματίες, γόνοι πλούσιων οικογενειών και εφοπλιστές κάτι γνωρίζουν και διατηρούν επαύλεις ή απλά καταλύματα σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Κι αν δεν έχουν το δικό τους μεγαλοπρεπές καταφύγιο στο νησί, φροντίζουν να το επισκέπτονται αρκετά συχνά και όχι μόνο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.  Τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και τον χειμώνα -κάποιες ηλιόλουστες ημέρες- ή ακόμη περισσότερο την άνοιξη, επιλέγουν τις ήσυχες γωνιές του, τα καλντερίμια ή τα πολυτελή σπίτια του.

Σπίτια πετρόχτιστα, παλιά αρχοντικά με βαριές πόρτες, πολυτελείς σύγχρονες κατοικίες ενσωματωμένες στο κλίμα της περιοχής και στην αισθητική του νησιού αποτελούν πολύ συχνά το καταφύγιό τους: ζεστό, φιλόξενο, απομονωμένο, άγνωστο στους πολλούς αλλά και glamorous.

Υπάρχουν ασφαλώς και οι «επώνυμοι» που διατηρούν τον δικό τους χώρο και δεν το κρύβουν. Ανάμεσά σους φιγουράρουν μεγάλα εφοπλιστικά ονόματα ή πρόσωπα της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα, όπως αυτά των οικογενειών Νομικού, Λαιμού, Νιάρχου, Εμπειρίκου, αλλά και ομογενείς όπως ο ΄Αλκης Δαυίδ, από τους πλουσιότερους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας, άνθρωποι των εκδόσεων ή μεγαλογιατροί.

Άλλοι από αυτούς με τις επιλογές και τα χρήματα που έχουν δαπανήσει δείχνουν μια υψηλή αισθητική και διάθεση να περιφρουρήσουν την περιουσία τους, άλλοι έχει επιλέξει πιο παραδοσιακούς και λιτούς τρόπους, επισκευάζοντας ή διατηρώντας παλιά κτίσματα. Δεν λείπουν οι πολυτελείς κατοικίες με τις πισίνες, τα γήπεδα τένις και μπάσκετ, τα ατέλειωτα στρέμματα, τα ψηλά περιβάλλοντα τείχη, τα αληθινά δάση εντός, εκτός και επί τα αυτά των κτημάτων στα οποία υπάγονται.

Οι εφοπλιστές προτιμούν Σπέτσες

952v3b2d3gh5n3t2mjut

3bΟ Νίκος Λαιμός έχει επενδύσει στην περιοχή Κουζινό, σε μια πανέμορφη βίλα που βλέπει στη θάλασσα, όχι σίγουρα κραυγαλέα, μέσα στο πράσινο, με κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα.

Ο Φίλιππος Εμπειρίκος έχει φτιάξει ένα μεγαθήριο σε υψόμετρο, με τεράστιους εξωτερικούς τοίχους και εσωτερική διακόσμηση με την υπογραφή Γαλλίδας αρχιτέκτονα.

4


Η Μαρία Νιάρχου, 
η κόρη του Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού, διατηρεί το απλό αλλά και ευρύχωρο σπίτι της σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, ακριβώς απέναντι από τη Σπετσοπούλα, το ιδιωτικό νησί της οικογένειας Νιάρχου.

assets_LARGE_t_420_54027360_type12128

5b

Από το Λονδίνο με αγάπη

Από το Λονδίνο -χωρίς να λησμονεί τη γενέτειρά του Σαντορίνη- καταφτάνει πολύ συχνά ο Πέτρος Νομικός στην περιοχή με τα καπετανόσπιτα και κατακλύζει το παραδοσιακό, νησιώτικο σπίτι του με το έντονο πράσινο και θαυμάσια θέα.

39431

kyrou1

Από την πρωτεύουσα της Αγγλίας έρχεται στο νησί και ο ΄Αλκης Δαυίδ, με την πανέμορφη σύζυγό του Τζένιφερ Στάνο, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο και τα ΜΜΕ, στην περιοχή Πιτυούσα, σε ένα πολυτελές αρχοντικό πολλών τετραγωνικών, με κλειστές βεράντες και αίθρια με ψηφιδωτά πατώματα και πέργκολες. Ο σκηνοθέτης και παραγωγός θεωρείται από τους πλουσιότερους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας, ο μοναδικός που διαθέτει το δικό του συνδρομητικό κανάλι με έδρα το Χόλιγουντ.

alki-3-web

 

david

Στο νησί όμως καταφτάνουν και επιστήμονες, όπως ο γυναικολόγος και ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση, Μανώλης Καπετανάκης και ο ιδιοκτήτης της «Βιοϊατρικής» Βαγγέλης Σπανός. 

Ο πρώτος διαθέτει μια «σιδερόφρακτη» τεράστια βίλα στον κεντρικό δρόμο της Κουνουπίτσας, με υπέροχη θέα προς το Πόρτο Χέλι και τον Αργοσαρωνικό.

6

Ο δεύτερος έχει στην κατοχή του τη μοντέρνα βίλα με το ιδιαίτερο σομόν χρώμα, στην ίδια περιοχή, που την επισκέπτεται αρκετά συχνά με τη σύζυγό του Μάχη, με θέα προς την πόλη και τη θάλασσα. Σε αυτό το οίκημα έγινε και ο γάμος του γιου τους Γιώργου με τη Νοτιοαμερικανή Αλίνι Κάλμον, κατά τον οποίο παρευρέθηκαν άνθρωποι του διεθνούς jet set. Είναι τόση η αγάπη του για τις Σπέτσες που πρόσφατα αγόρασε και το σπίτι του κατασκευαστή Πίτερ Μίλερ, άλλοτε συζύγου της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα.

8

Από τον εκδοτικό χώρο, ο Άδωνις Κύρου της εφημερίδας «Εστία» έχει κλασικό νησιώτικο σπίτι με κάτασπρους τοίχους και μπλε παράθυρα, στο οποίο διαμένει όλον σχεδόν τον χρόνο με τη γυναίκα του Μαρία Μπαλοδήμου, άλλοτε τηλεοπτική παρουσιάστρια δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη, και τα παιδιά τους.

Η Μαρίνα και Σοφίκα Ελευθερουδάκη, από την πλευρά τους, διαμένουν σε ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή αρχοντικά του νησιού, δίπατο οίκημα 250 τ.μ., με εσωτερικό πηγάδι και βοτσαλωτό διάδρομο που έχτισε ο προπάππους τους, Χρήστος Καστριώτης,  το 1846.

7

Τέλος, στο ωραίο νησί του Αργοσαρωνικού, βρίσκει κατάλυμα και ο συλλέκτης Δάκης Ιωάννου σε μια παλιά πετρόχτιστη αποθήκη κοντά στο παλιό λιμάνι που ανακαίνισε και στην οποία πρόσθεσε περίεργους φωτισμούς, νερά και έργα σύγχρονης τέχνης. Και αυτός διαθέτει και άλλες δύο κατοικίες στις Σπέτσες.

dakis

9b

 

- Διαφήμιση -