- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ως καθιερωμένος πλέον θεσμός τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2017 θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, στο Μπάτη. Από την 1η του Σεπτέμβρη έως και τις 16 οι Παλαιοφαληριώτες και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν μια σειρά εκδηλώσεων με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό με μόνη προαιρετική “υποχρέωση”, λίγα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Για το πολιτιστικό αυτό γεγονός ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης είπε:

“Σε μια χώρα όπου ιστορικά η αίγλη και η αθλιότητα συνυπάρχουν σε μια σχέση ιδιαίτερα αντιφατική, τα παραγόμενα στον τόπο τέχνη και πολιτισμός, είναι ίσως οι μόνες πτυχές της ζωής που δικαιολογούν την υπερηφάνεια.

Αντίβαρο σε μια ασφυκτικά βασανιστική καθημερινότητα που μας έχει σπρώξει στην αναγκαστική εξορία της αυτοαπομόνωσης, η τέχνη και πάλι συστήνεται ως η μοναδική παρηγορία.

Αυτή την τέχνη – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – καλούμαστε να υπηρετήσουμε δια μέσου των “Φαληρικών”, θεσμού του οποίου επιδιώκουμε τη συνεχή αναβάθμισή του, υλοποιώντας την από διετίας υπόσχεσή μας.

Η εξελίξιμη πορεία του θεσμού, αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας περί μιας διαφορετικής αντίληψης για μια κοινωνία πιο σύγχρονη, πιο ενεργή, πιο αποδοτική.

Πηγή έμπνευσης η ίδια μας η πόλη και το σημείο αναφοράς αυτής η θάλασσα, που σου επιτρέπει να φαντασιωθείς το μέλλον – πέρα από τον παραμορφωτικό καθρέπτη της πολιτικής – ως πιο δημιουργικό, ως πιο αισιόδοξο.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας μια “εύκρατη ζώνη” απόλαυσης, θα πλεύσουμε πάλι όλοι μαζί έχοντας ούριο άνεμο τον μπάτη”.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα.

 

 

ΠΗΓΗ: www.vimaonline.gr

- Διαφήμιση -