- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά
Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στο οποίο φαίνονται σωματίδια μαζούτ να αιωρούνται στο βυθό της παραλίας στη Γλυφάδα, μόλις 100 μέτρα από την πρώτη μαρίνα.
“Αυτή είναι η εικόνα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί της Τρίτης, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα”, γράφει στην ανάρτησή του.
“Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό”, προσθέτει.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολείμματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό”.
“Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν”, καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου Γλυφάδας.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post


Καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις έχει η ρύπανση του Σαρωνικού από τη διαρροή μαζούτ, έπειτα από τη βύθιση του “Αγία Ζώνη ΙΙ” εδώ και δέκα μέρες.
Εν τω μεταξύ, η απάντληση και φόρτωση των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου Αγία Ζώνη, θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη από νέο δεξαμενόπλοιο.
- Διαφήμιση -