- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά
από το www.glyfada24.gr
Ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της Γλυφάδας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Επιδίωξη του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και των συνεργατών του είναι η ανάδειξη ενός ιστορικού τοπόσημου της Γλυφάδας.
agioskonst
agioskonst9
Είναι γνωστό ότι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (μαζί με το παλαιό Δημαρχείο) εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη…  Προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τον επισκέπτονται ενώ πολλοί επώνυμοι και μη επιλέγουν τη συγκεκριμένη εκκλησία να τελέσουν γάμους και βαφτίσια…
Όμως, ο χρόνος άφησε τα σημάδια του στον περίβολο του ιερού ναού. Μπροστά σ’ αυτό το δεδομένο και πριν χειροτερέψει κατά πολύ η κατάσταση, ο δήμος Γλυφάδας εκπόνησε σχέδιο αισθητικής αναβάθμισης της πλατείας και έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες.
agioskonst10
agioskonst4
agioskonst1
                         Είκονες το πως είναι σήμερα ο περιβάλλον χώρος στο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Στο πρώτο στάδιο, το πλάνο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά της εκκλησίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες και στα εξωτερικά σημεία του ναού. Θα ξηλωθούν όλες οι πλάκες και θα στρωθούν νέες ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και κυβόλιθοι που ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου.
agioskonst8
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την εξέλιξη του έργου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν προηγηθεί εργασίες  ανακατασκευής της παιδικής χαράς ενώ έχουν τοποθετηθεί και μεγάλοι φοίνικες.
- Διαφήμιση -