«Βιωματική εκπαίδευση» για 92 μαθητές του 3ου Λυκείου Γλυφάδας στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού Διστόμου με την ευκαιρια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

 

 

 


Οι μαθητές μέσα απο την περιήγηση/προσκύνημα στο Λόφο του Μαυσωλείου και την επίσκεψη στο Μουσειο όπου ξεναγήθηκαν από τους αρμοδίους και είδαν και το συγκλονιστικό βίντεο με το ιστορικό της Σφαγής του Διστόμου και τις μαρτυρίες επιζώντων, καλούνται να μετουσιώσουν την εμπειρια τους από το μηνυμα της Σφαγής. Και αυτό μπορούν να το κανουν  σε όποια μορφή θέλουν (ποίηση, θεατρικό,,πεζό,ζωγραφική, γκράφιτι κλπ).

 

Αυτό θα γίνει, όπως μας εξήγησε η φιλόλογος Διονυσία Γιαλαμά, όταν επιστρέψουν στο Λύκειό τους και θα την παρουσιάσουν στην γιορτή της επετείου με θέμα οι συνέπειες του πόλεμου και του ναζισμού.Τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Γλυφάδα συνόδευαν επίσης οι καθηγητές Ζωή Κακαβά, Χαρά Θωμά, Δημήτρης Ντόβας και Ξενοφών Κατωπόδης.

Η εκδρομή περιελάμβανε και επίσκεψη στους Δελφούς, το βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Λουκά με τα περίφημα ψηφιδωτά και την Κρύα Λιβαδειάς – όλοι προορισμοί γύρω από το Διστομο. Είναι ένα »πακέτο» εκδρομής που ολοένα και περισσότερα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια πραγματοποιούν.