Στις αρχές του μήνα ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Με 4 απώλειες για τη διοίκηση της Περιφέρειας και με τις ψήφους της αντιπολίτευσης (παρατάξεις Σγουρού, Κορομάντζου), δόθηκε το πράσινο φως στη ΜΠΕ.

Μετά από αυτό το γεγονός ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με καυστικότητα σχολίασε την ψήφιση από τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου λέγοντας πως ολοκληρώθηκε η «kolotumba» της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

“Πραγματοποιώντας μία μεγαλοπρεπή «kolotumba» σε σχέση με παλαιότερες θέσεις της” σχολίασε ο κ. Σγουρός, “η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε αυτή τη φορά Υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός της παράταξής της δεν γνωρίζει όρια. Υπενθυμίζεται ότι :

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (“ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”) είχε καταψηφίσει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Αστέρα (Απόφαση 373/29-11-2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής). Μέλη της μάλιστα είχαν προκαλέσει θλιβερά επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφού αντιτάσσονταν στο «ξεπούλημα»…

Προεκλογικά η κα Δούρου εγκαλούσε την προηγούμενη διοίκηση για «συνέργεια στο ξεπούλημα του Αστέρα».

Μετεκλογικά και αφού είχε παρέλθει άπρακτη η προθεσμία υποβολής απόψεων είχε πει εκ νέου «όχι» στην τροποποιημένη ΣΜΠΕ (Απόφαση 236/7-7-2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής).

Και τέλος είπε το μεγαλοπρεπέστατο «ναι» την Πέμπτη 26/10/2017.

Τα μπρος πίσω της παράταξης της κας Δούρου την εκθέτουν ηθικά και πολιτικά. Γιατί ναι μεν αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της να υποστηρίζει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις – δεν θα της στερήσουμε το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση – όμως, κανείς δεν ξεχνά τη λοιδορία, τους λεκτικούς τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς σε βάρος όσων είχαν αντίθετη άποψη. Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη και στις αρχές της δημοκρατίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται εκ περιτροπής».

Και πρόσθεσε «Η παράταξή μας συνεπής στις θέσεις της διαχρονικά ψήφισε Υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θεωρώντας ότι το έργο θα συμβάλλει θετικά στην ανάκαμψη της εθνικής και τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Η μεταστροφή της παράταξης της κας Δούρου είναι καλοδεχούμενη, δυστυχώς όμως δεν αποτελεί προϊόν μιας άλλης αντίληψης για την ανάπτυξη στην χώρα. Απλά στηρίζει ό,τι στηρίζει κάθε φορά η κυβέρνησή της. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που πρέπει να μένει μακριά από κομματικές εξαρτήσεις».