- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Συγκέντρωση υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας για μια σειρά από εξελίξεις στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάνει η «Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών ΒΒΒ».

Όπως τονίζεται στο κείμενο, η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο «να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και την κατάρρευση της τοπικής οικονομίας στο δήμο μας».

 

Το κείμενο κάνει λόγο για την επιχείρηση εμπορευματοποίησης της περιοχής, με αιχμές την αλλαγή χρήσεων γης στη Βούλα, την εκχώρηση των ελεύθερων ακτών σε επιχειρηματίες, το σχέδιο ανάπλασης του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και τα σενάρια αξιοποίησης των Φλεβών και της Υδρούσας.

Αναλυτικά το κείμενο:

Οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρατηρούμε με έντονη ανησυχία την “επίθεση” για εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής μας που έχει ξεκινήσει από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, με απρόβλεπτους κινδύνους για το οικιστικό και το φυσικό περιβάλλον, για τα ιστορικά μνημεία, για την τοπική οικονομία και κυρίως για την ποιότητα της ζωής μας. Βέβαια βαρύτατες ευθύνες για τη συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας έχει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η δημοτική αρχή που όχι μόνο αδιαφορούν για την καταστροφή που προκαλεί η κερδοσκοπική βουλιμία των λεγόμενων επενδυτών αλλά την ενθαρρύνουν με τους νόμους και τις αποφάσεις που παίρνουν. Συγκεκριμένα:

Για τις χρήσεις γης

Με τις αποφάσεις 367/2017 & 384/2017 του δημοτικού συμβουλίου επιχειρείται η μετατροπή της Βούλας από περιοχή αποκλειστικής, σε περιοχή γενικής κατοικίας, αρχής γενομένης από τα οικοδομικά τετράγωνα 202 & 203, όπως και τα 205 & 206. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου να ανοίξει ο δρόμος για οχλούσες εμπορικές χρήσεις, που ρυπαίνουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθεί σε όλη τη Β. Παύλου η κυκλοφοριακή ασφυξία που επικρατεί σήμερα στην κεντρική πλατεία της Βούλας

Για τις ελεύθερες ακτές

Με άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρείται η παραχώρηση των τριών ελεύθερων ακτών του δήμου (πρ. Κάμπινγ, Β’ πλαζ Βούλας και ελεύθερη ακτή Βάρκιζας) σε επιχειρηματίες για τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση με αποτέλεσμα αφενός να μην έχουν οι πολίτες ελεύθερη η πρόσβαση για κολύμπι και αφετέρου οι ακτές να μετατραπούν σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης, με έντονη μουσική, πυροτεχνήματα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, καταστάσεις τις οποίες ήδη βιώνουμε από τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τις εμπορευματοποιημένες ακτές του δήμου.

Για τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης

Με απόφαση της κυβέρνησης παραδίδεται παράνομα η χερσόνησος της Βουλιαγμένης για κερδοσκοπική εκμετάλλευση στην πολυεθνική εταιρεία Jermyn Real Estate (αραβικών και τουρκικών συμφερόντων) για να κατασκευασθούν 14 υπερπολυτελείς βίλες, ελικοδρόμιο, μαρίνα για τον ελλιμενισμό πολυτελών σκαφών, γήπεδα γκολφ και τένις, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να καταστραφεί το δάσος (για την υπόθεση του δάσους έχει ήδη επέμβει ο εισαγγελέας, ενώ εκκρεμεί και προσφυγή πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας). Επίσης κινδυνεύουν με υποβάθμιση και τα ιστορικά μνημεία (ναός Απόλλωνα Ζωστήρα, ιερή κατοικία και δεξαμενή).

Για τις Φλέβες

Με απόφαση της κυβέρνησης οι Φλέβες, ένα νησί με πλούσια βλάστηση, αποχαρακτηρίσθηκε από στρατιωτική ζώνη, προκειμένου να δοθεί σε τουριστική εκμετάλλευση. Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο “επενδυτικές” προτάσεις μια από 1,5-2.5 δις. ευρώ από αραβικά κεφάλαια και μια 700 εκ. ευρώ από ελληνικό όμιλο.

Για την Υδρούσα

Οι φερόμενοι ως “ιδιοκτήτες”, της Υδρούσας εκμεταλλευόμενοι απόφαση του ΣτΕ για ξαπλώστρες και ομπρέλες, επιχειρούν να τουριστικοποιήσουν παράνομα το νησί που είναι χαρακτηρισμένο σαν χώρος φυσικού κάλλους, με μόνες επιτρεπόμενες χρήσεις τις διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου.

Επειδή λοιπόν διαβλέπουμε τους προαναφερόμενους κινδύνους είμαστε αποφασισμένοι/ες να αγωνισθούμε για την αποτροπή τους και ζητάμε

  • Να μην αλλάξουν οι χρήσεις γης σε καμία περιοχή του δήμου
  • Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση της Βασιλέως Παύλου από παράνομους επιχειρηματίες
  • Να σταματήσει η παράνομη επένδυση στη Βουλιαγμένη, όπως και κάθε σκέψη για τουριστικοποίηση των νησιών Υδρούσα και Φλέβες.
  • Να προστατευθούν και να αναδειχθούν όλα τα ιστορικά μνημεία του δήμου σε όφελος της ιστορίας του πολιτισμού και της κοινωνίας
  • Να ξεκινήσει οργανωμένος διάλογος με τους κατοίκους για όλα τα πιο πάνω θέματα, γιατί όπως και ο κ. Δήμαρχος έχει επίσημα παραδεχθεί με πρόσφατες δηλώσεις ”χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνία δε μπορεί να γίνει τίποτα”

ΠΗΓΗ : www.3vita.gr

- Διαφήμιση -