- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 12 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 12 Λεπτά

Με τη συμμετοχή  σημαντικών αθλητών και εκατοντάδων Πειραιωτών μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πασαλιμάνι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι αγώνες σκυταλοδρομίας «Πειραιάς Βίκος Street Relays 2017».

Οι αγώνες είναι φέτος αφιερωμένοι στον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο κι έχουν  σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα: μέρος των εσόδων θα διατεθούν με σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση για την θεραπεία του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη-Μπακόπουλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση  των αγώνων σκυταλοδρομίας «Πειραιάς Βίκος Street Relays 2017», που πραγματοποιήθηκαν

με την υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Για τέταρτη χρονιά βρισκόμαστε στο Πασαλιμάνι, στους αγώνες σκυταλοδρομίας «Πειραιάς Βίκος Street Relays 2017» και τρέχουμε σε μια ωραία διαδρομή.  Όπως έχουμε ξαναπεί, πέρα από την άθληση και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο για τα οφέλη του αθλητισμού,  πάντα τρέχουμε για κάποιο σκοπό. Οι σκυταλοδρομίες είναι μια ωραία ιδέα, ένα ατομικό άθλημα όπως είναι το τρέξιμο γίνεται και ομαδικό.

Φέτος οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στον  αείμνηστο Τάκη  Βεντίκο, έναν άνθρωπο που τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό και τον στίβο του Ολυμπιακού για περισσότερα από 60 χρόνια. Είναι ο «πατέρας» του στίβου του Ολυμπιακού.

Σπουδαίος είναι ο κοινωνικός σκοπός των φετινών αγώνων καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αποκατάσταση του καταδύτη Σαμψάκη, ο  οποίος είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά την προπόνησή του. Ήδη, έγινε μία σημαντική ενέργεια από τον Ο.Π.Α.Ν., καθώς με πρωτοβουλία της Σταυρούλας Αντωνάκου  έχουμε δώσει ένα ποσό από την παράσταση «Καλιγούλας» που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μέρος των εσόδων λοιπόν από τον σημερινό αγώνα «Street Relays»,  θα δοθούν για την θεραπεία ή την αποθεραπεία και τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο Σαμψάκης.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός, το τρέξιμο και η συμμετοχή σε δρομικά, πρέπει  να συνδυάζεται και με τη στήριξη κοινωνικών ομάδων ή  κάποιων ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.  Επιλέξαμε τον Σαμψάκη,  το ατύχημα του οποίου  συγκίνησε το πανελλήνιο και εύχομαι να γίνει ό,τι καλύτερο ώστε να μπορέσει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του όσο το δυνατόν καλύτερα».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Ο καιρός όλη την εβδομάδα μας προβλημάτισε, αλλά τελικά είχαμε και sold out στις εγγραφές στο δεκάρι, αλλά και ο κόσμος συνεχίζει και έρχεται. Οι Πειραιώτες έχουν δείξει πάρα πολλές φορές το κοινωνικό  και το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα – πάρα πολύ. Θα το απολαύσουμε. Είπαμε ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού που στέλνει και κοινωνικά μηνύματα. Ευχαριστούμε τον κόσμο και ελπίζουμε να μη ρίξει πολύ δυνατή βροχή, αλλά ό,τι βροχή και να ρίξει εμείς θα τρέχουμε».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν  και Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε:

«Ο Τάκης  Βεντίκος για μας  στον Ολυμπιακό ήταν ουσιαστικά σύμβολο και στο τμήμα του στίβου ήταν ο άνθρωπος από το παλιό Καραϊσκάκη,  που τον θυμόμαστε σαν  μια ηγετική μορφή και σαν προπονητή και σαν ομοσπονδιακό προπονητή στον Ολυμπιακό,  που βοήθησε το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού να φτάσει  εδώ  που είναι σήμερα. Οφείλουμε να τον θυμόμαστε και οφείλουμε να τον τιμούμε όχι μόνο με τα  «Street Relays», αλλά  με οποιαδήποτε εκδήλωση και στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Πειραιά. Για τον Ανδρόγεω, αυτός ο αγώνας είναι κάτι  πάρα πολύ  μικρό.  Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό που βλέπω είναι ότι όλος ο υγρός στίβος έχει ευαισθητοποιηθεί πάνω στο θέμα και μαζεύει  όσο γίνεται περισσότερα χρήματα   ώστε  το παιδί να βρει το δρόμο του και να γίνει η  ζωή του καλύτερη.  Ο Πειραιάς τρέχει. Από εκεί που ήταν ο Πειραιάς της απραξίας, έχει γίνει πια ο  Πειραιάς της δράσης και της αθλητικής δραστηριότητας που φέρνει την υγεία και την ευεξία σε όλο τον κόσμο.  Είναι μια πάρα πολύ καλή διασκέδαση».

O Πρεσβευτής των αγώνων και ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση κ. Σπύρος Γιαννιώτης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ όμορφο να γίνονται αθλητικές δραστηριότητες στον Πειραιά. Ο αθλητισμός είναι υγεία και δεν υπάρχει κάτι πιο αισιόδοξο όταν συμμετέχουν οικογένειες σε αθλητικά δρομικά. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελάνε και να αθλούνται. Ο Πειραιάς δίνει μια αθλητική ανάσα. Παράλληλα ευαισθητοποιούμαστε όλοι για τον πολύ καλό σκοπό των φετινών αγώνων «Πειραιάς Βίκος Street Relays 2017», που δεν είναι άλλος από τη στήριξη του Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος είχε ένα ατύχημα και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, προκειμένου να πάει σε κέντρο αποθεραπείας, έτσι ώστε να γίνει καλά και να τον έχουμε δίπλα μας».

 

Η Γενική Γραμματέας του Ο.Σ.Φ.Π. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Αν και σήμερα ο καιρός «παίζε»ι λίγο μαζί μας, νομίζω μέχρι στιγμής έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές και από τον Ολυμπιακό φυσικά αλλά κι από όλο τον Πειραιά. Ερχόμενη μάλιστα, μόλις είχε γίνει και η  αφετηρία, οπότε πάρα πολύ κόσμο έβλεπα κάτω στην Μαρίνα Ζέας. Ένα πάρα πολύ όμορφο θέαμα, καταρχήν λόγω τοποθεσίας και είναι πάρα πολύ ωραία η  ιδέα γιατί προβάλλεται ο ίδιος ο Πειραιάς. Ασχέτως από το αν είσαι αθλητής ή όχι σίγουρα μπορείς να δεις τις ομορφιές του Πειραιά που ίσως καθημερινά ζώντας εδώ δεν τις βλέπουμε κι εμείς οι ίδιοι. Είναι για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Ως Ολυμπιακός οφείλω να πω για τον μεγάλο τον Τάκη Βεντίκο που ήταν στην οικογένεια του Ολυμπιακού 64 χρόνια, από αθλητής, προπονητής, έφορος, αυτός που στήριξε όχι μόνο το τμήμα του στίβου του Ολυμπιακού, αλλά  και όλης της Ελλάδας.  Φυσικά  και για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Πειραιά για έναν αθλητή 17 χρονών,  ο οποίος αυτήν τη στιγμή παλεύει για να μπορέσει να είναι ισότιμα μαζί μας».

 

 

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο στίβο και διευθυντής των αγώνων κ. Νότης Παπούλιας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ο Τάκης Βεντίκος ήταν η ψυχή, ο ιδρυτής του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Υπήρξε αρχιπροπονητής, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής  στη δεκαετία 1980-1990.  Μακάρι να υπήρχαν άνθρωποι σαν τον Τάκη Βεντίκο  στον ελληνικό αθλητισμό. Σίγουρα ο ελληνικός αθλητισμός θα είχε πάει πολύ πιο μπροστά από ότι είναι αυτή τη στιγμή.

Τα έσοδα των αγώνων δυστυχώς πάνε σε  έναν 17χρονο πρωταθλητή. Λέω δυστυχώς γιατί το παιδί είχε ένα μεγάλο ατύχημα. Θα βοηθήσουμε όσο  μπορέσουμε στην αποκατάστασή  του.

Ο Πειραιάς τρέχει. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας, αυτή τη στιγμή, που έχει γίνει ποτέ νομίζω στα «Βίκος Street Relays».  Πάντα  ήταν στον Πειραιά ο πιο πετυχημένος αγώνας».

 

Την απονομή των επάθλων στους νικητές  έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος και ο  Πρεσβευτής των αγώνων, ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

- Διαφήμιση -