- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Στη δημοσιότητα έδωσε το επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει το Ελληνικό (Hellinikon Global – κοινοπραξία της LAMDADEVELOPMENT της κινεζικής Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi) τις δέκα εκκρεμότητες που μεταθέτουν στο απώτερο μέλλον την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών του Ελληνικού στην ομάδα επενδυτών της «LAMDADEVELOPMENT» από το ΤΑΙΠΕΔ, οπότε και θα μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Αν και δεν αναφέρεται χρονοδιάγραμμα με το πλήθος και το σύνθετο και δύσκολο χαρακτήρα των δέκα προϋποθέσεων που απαριθμεί, η εταιρεία υπενθυμίζει στην κυβέρνηση πόσα έχει να κάνει και ουσιαστικά τοποθετεί στο άγνωστο μέλλον τη μεταβίβαση. Σημειώνεται ότι από τα δέκα βήματα σήμερα έχει γίνει μόνο το πρώτο, ενώ το δεύτερο υπολογίζεται να γίνει το Φεβρουάριο του 2018.

Όπως αναφέρεται, μετά το πρώτο βήμα (κύρωση της Σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο) χρειάζεται η «πολεοδομική ωρίμανση» του ακινήτου με την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) με δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα και μετά το τρίτο βήμα, η έγκριση των πολεοδομικών μελετών με ΚΥΑ, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί το καλοκαίρι του 2018.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η ιδιοκτησιακή ωρίμανση του Μητροπολιτικού Πόλου, με μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα ποσοστού 30% εξ’ αδιαιρέτου (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) και με μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων.

Θα ακολουθήσει η διοικητική ωρίμανση του ακινήτου, το οποίο σήμερα μοιράζεται ανισομερώς σε τρεις διαφορετικούς δήμους (Άλιμος, Γλυφάδα και Ελληνικό-Αργυρούπολη) και η χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο, ύστερα από διαγωνισμό.

Έπειτα θα πρέπει να γίνει η ωρίμανση της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου με μετεγκατάσταση των φορέων, που είναι εγκατεστημένοι στο Ελληνικό, ενώ απαιτείται επίσης η δικαστική ωρίμανση, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις ακύρωσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης.

Τέλος, θα πρέπει να μην έχουν συντρέξει μέχρι τη μεταβίβαση γεγονότα που να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά ποσοστό άνω του 5% της δομήσιμης έκτασης εντός του Μητροπολιτικού Πόλου.

 

ΠΗΓΗ : www.iglyfada.gr

 

- Διαφήμιση -