- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΛΕΤΑ*

Κυβερνητικό συνασπισμό φαίνεται ότι θα έχουμε στη  Γερμανία , μεταξύ Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες CDU) – Σουλτς (Σοσιαλδημοκράτες SPD) – Ζεεχόφερ (Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές CSU), προκειμένου να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

 

Ποια είναι όμως τα υψηλά εμπόδια που οδήγησαν μια τόσο ισχυρή οικονομία να έχει χάσει τον πολιτικό της βηματισμό και να οδηγηθεί ουσιαστικά σε ακυβερνησία τόσο καιρό;

 

  • Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Dimap η οποία διεξάχθηκε για λογαριασμό της Handelsblatt, το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και θα αναγκαστεί σε παραίτηση πριν το τέλος της κοινοβουλευτικής που λήγει το2021. Και αυτό γιατί διακρίνεται από έλλειψη αποφασιστικότητας σε καίρια ζητήματα, καθώς έχει αφομοιωθεί από τη  εξουσία και δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την χώρα ή την Ευρωπαική Ένωση.

 

  • Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή. Στον επικείμενο κυβερνητικό συνασπισμό συμφωνήθηκε πως δεν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ελαφρύνσεις.

 

  • Οι εργασιακές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση. Συμφωνήθηκε ότι το επίπεδο των συντάξεων θα παραμείνει στο 48% του μέσου όρου του μισθού, ενώ οι εργοδότες θα συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία με το ίδιο ποσοστό όπως οι εργαζόμενοι. 

 

  • Η περιβαντολογική πολιτική. Δεν συμφωνήθηκε τίποτα.

 

  • Η μεταναστευτική πολιτική. Συμφωνήθηκε να δέχονται ετησίως έως και   000 πρόσφυγες, καθώς και να υπάρξει περιορισμός στην επανένωση οικογενειών προσφύγων στα 1000 άτομα μηνιαίως. 

 

  • Η Ευρωπαική πολιτική. Συμφωνήθηκε να διατεθούν κονδύλια  του προϋπολογισμού της Γερμανίας για την οικονομική σταθεροποίηση, την κοινωνική σύγκλιση και τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη. Συμφωνήθηκε επίσης η επικέντρωση στη στενή συνεργασία με την Γαλλία , έτσι ώστε να ενισχυθεί ο Γαλλογερμανικός άξονας.

Με περίπου 38 δις ευρώ δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2017, τα δημόσια ταμεία της Γερμανίας είναι υπεργεμάτα από τις συναλλαγές της όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το θεσμό της Ευρωπαικής Ένωσης.

Και ερχόμαστε σε αυτό που βροντοφωνάζω εδώ και χρόνια ότι ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» και όχι με την μετατροπή του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε Ευρωπαικό Νομισματικό Ταμείο έτσι ώστε από την μία να μπαίνουν στην Ευρωπαική Ένωση και από την άλλη να βγαίνουν υπό την μορφή δανεισμού από το Ευρωπαικό Νομισματικό Ταμείο προς όφελος πάλι της Γερμανίας…

Θα έπρεπε όμως τόσο καθυστερημένα , ένα βήμα πριν την Ευρωπαική διάλυση να αναγκάζεται η Γερμανία να προβεί στην υλοποίηση λύσεων που αν είχαν εφαρμοσθεί νωρίτερα δεν θα κινδύνευε να καταρρεύσει η οικονομία της Ευρώπης;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι παρά την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας οι Γερμανοί ψηφοφόροι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να ζουν σε μια κανιβαλιστική Ευρωπαική Κοινότητα  που σύντομα θα καταπιεί και τους ίδιους, για αυτό και όπως εμφανίζεται στην παραπάνω δημοσκόπηση δεν την θεωρούν τίποτε άλλο παρά μια αριβίστα πολιτικάντη που στα χέρια της η Γερμανία κινδυνεύει να χρεωθεί τον καταποντισμό της Ευρωπαικής Ένωσης.

Δεν είναι επίσης τυχαία η συμφωνία για το μεταναστευτικό, γεγονός που εμφανίζει την Γερμανία , κατόπιν δυσαρέσκειας των πολιτών της, να περιορίζει την αθρόα εισροή μεταναστών, κατάσταση που προσπάθησε να επιβάλλει σε άλλες χώρες, ασθενείς οικονομικά όπως η Ελλάδα, χωρίς να συνεπικουρεί στην οικονομική τους στήριξη.

Δεν θα είναι καθόλου τυχαίο,  αν η Γερμανία δεν καταφέρει να αναδιοργανωθεί σύντομα και σωστά, ότι δεν έχει περιθώρια πια να συντηρήσει όχι μόνο την Ευρωπαική Ένωση αλλά και το ίδιο της τον εαυτό, καθώς η μεγαλοδυναμία της έχει προκύψει από την αφαίμαξη των υπόλοιπων Ευρωπαικών λαών.

 

*Παναγιώτα Μπλέτα – Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

Facebook/Twitter : Panagiota Bletas

 

- Διαφήμιση -