- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Δύο πρόσφατα συμβάντα έχουν θορυβήσει τους γονείς του 2ου Γυμνασίου Βούλας, που αποφάσισαν να κοινοποιήσουν τις ανησυχίες τους.

Με επιστολή του προς τους γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου ενημερώνει για τα περιστατικά και εφιστά την προσοχή όλων.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στην υπόγεια διάβαση που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Προόδου, όπου σε μεσημεριανή ώρα μαθητής υπέστη επίθεση και κλοπή του κινητού του.

Το δεύτερο συμβάν που ανέφερε μαθητής ήταν ότι πηγαίνοντας προς το σπίτι του στην περιοχή του Πανοράματος μετά τη λήξη των μαθημάτων, τον ακολούθησε μαύρο τζιπ μάρκας Wrangler με φιμέ τζάμια και κόκκινες πινακίδες.

Ήδη έγινε καταγγελία από τους γονείς του μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «επουδενί δεν χρειάζεται να εμφυτεύσουμε στα παιδιά το πνεύμα του φόβου, αλλά αυτό της εγρήγορσης και της προσοχής».

Στο πνεύμα αυτό προτείνει:

«Είναι απαραίτητο τα παιδιά να αναπτύξουν με την βοήθεια μας την παρατηρητικότητα τους και την προληπτική του αντίληψη, αποφεύγοντας την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων.

Για παράδειγμα συστήνεται όπως τα παιδιά εφόσον πηγαίνουν περπατώντας στο σπίτι τους, να πηγαίνουν ως παρέα. Να χρησιμοποιούν πολυσύχναστους δρόμους. Να έχουν μαζί τους πάντα ένα κινητό, χαμηλής αξίας, ώστε αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο να σας ειδοποιήσουν άμεσα. Ποτέ δεν πρέπει να επιβιβάζονται σε άγνωστα αυτοκίνητα. Ποτέ δεν πρέπει να μιλάνε και να απαντάνε σε αγνώστους.

Ποτέ να μην πιστεύουν κάποιον άγνωστο σε περίπτωση που τους πει ότι γνωρίζουν τους γονείς τους.

Πείτε τους να μένουν μακριά από ύποπτα αυτοκίνητα.

Πείτε τους να μην κρίνουν έναν άνθρωπο από την εμφάνισή του. Ακόμη και ένας καλοντυμένος μπορεί να μην έχει αγαθές προθέσεις.

Πείτε τους να κάνουν φασαρία αν κάποιος τους επιτεθεί. Πείτε τους να λένε «όχι» σε αγνώστους. Πείτε τους να μην δείχνουν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού που έχουν μαζί τους. Πείτε τους να εμπιστεύονται το ένστικτό τους».

Η ανακοίνωση κλείνει με την παρότρυνση για «αναφορά οποιουδήποτε παρόμοιου περιστατικού στην Αστυνομία ώστε αυτή να είναι σε θέση να δρα καταλλήλως».

ΠΗΓΗ : www.3vita.gr

- Διαφήμιση -