Ένα άγνωστο περιστατικό με πυροβολισμούς ληστών με καλάσνικοφ στη Γλυφάδα αποκάλυψε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ Αττικής, αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κάμπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Κάμπρας τόνισε πως τα επικίνδυνα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρίσκονται στην «ημερήσια διάταξη». Ορισμένα από αυτά όπως τα ανέφερε είναι τα εξής:

– Αυτοκίνητο ήταν σταματημένο κοντά στο Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο Αττικής. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έκαναν περιπολία το θεώρησαν ύποπτο και πλησίασαν για να το ελέγξουν. Οι επιβάτες του οχήματος επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, αλλά όταν πλησίασαν στο αυτοκίνητο οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

– Στο Παλαιό Φάληρο, μια ομάδα ΔΙΑΣ επιχείρησε να ελέγξει δύο άτομα, γιατί τους έκρινε ύποπτους. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Λίγο αργότερα οι ένοπλοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο.

– Στη Γλυφάδα, αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου να σταματήσει, αλλά εκείνος πάτησε γκάζι αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και στην οδό Προμηθέως ένας από τους επιβαίνοντες πυροβόλησε 4-5 φορές εναντίον τους, με καλάσνικοφ.

– Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε υποκατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Κοντά στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης όταν εντοπίστηκαν από μια ομάδα ΔΙΑΣ οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον της. Μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στο κράνος αστυνομικού χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός…

 

 

ΠΗΓΗ :www.iglyfada.gr