Την κινητοποίηση κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκάλεσαν πέντε συλλήψεις ατόμων, τεσσάρων Αλβανών και ενός Έλληνα, στα οχήματα των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι «glock», τέσσερα αλεξίσφαιρα, φυσίγγια και αστυνομικός φάρος.

Αρχικά εντοπίστηκαν τα δύο άτομα μέσα σε αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Άνω Γλυφάδα και προσήχθησαν στο οικείο τμήμα. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν εκ νέου στο σημείο και βρήκαν σε άλλο όχημα ακόμη τρία άτομα, τα οποία οδήγησαν και αυτά στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Όπως προέκυψε, είχαν στήσει παραμάγαζο εταιρείας σεκιούριτι και πουλούσαν φύλαξη σε εταιρείες, χωρίς νόμιμη άδεια. Όλοι τους δήλωσαν υπάλληλοι σεκιούριτι.

Μετά την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αποσύρθηκαν από την υπόθεση, παραχωρώντας την εξ’ ολοκλήρου στους άνδρες της Ασφάλειας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν εάν υπήρχαν και άλλα άτομα στο συγκεκριμένο παραμάγαζο, αλλά και σε ποια πρόσωπα ή επιχειρήσεις πουλούσαν προστασία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί εταιρειών φύλαξης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στην οξυδέρκεια και στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής.

 

 

ΠΗΓΗ:www.iglyfada.gr