- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σοβαρή τουρκική πρόκληση πάνω από τη Ρω, με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να χρησιμοποιεί τροχοδεικτικά πυρά για απομακρύνει τουρκικό ελικόπτερο.

Η νέα τουρκική πρόκληση  σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας καθώς ελικόπτερο προσέγγισε τη νήσο Ρω πετώντας χαμηλά  όμως η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχοδεικτικά πυρά με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ. Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος χωρίς όμως να υπάρξει παραβίαση του FIR Αθηνών. Η δύναμη του νησιού, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και ως όφειλε, όπως τονίζεται από το Πεντάγωνο, απάντησε με ρίψη τροχοδεικτικών πυρών με αποτέλεσμα μετά από λίγο το ελικόπτερο να απομακρυνθεί.

 

To νέο σοβαρό επεισόδιο έρχεται μία ημέρα μετά την υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών και την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητα – όπως φαίνεται – σε όλα τα επίπεδα.

 

Ωστόσο, η ρίψη βολών από την ελληνική φρουρά δείχνει ότι ο στρατός είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Δείχνει επίσης, ότι επικρατεί διαρκής συναγερμός και στο Πεντάγωνο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η επικίνδυνη κλιμάκωση ήταν το αντικείμενο έκτακτης σύσκεψης στο ΓΕΕΘΑ.

 

- Διαφήμιση -