- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, “Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα”.

Το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί 12 & 13 Μαΐου 2018 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Οδός Ζωγραφείου Λυκείου και Μεγάλης του Γένους Σχολής, Άλιμος), με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα. Στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ θα περπατήσουμε παρέα στις συνοικίες της Πόλης των Πόλεων και στις γειτονιές της σημερινής Πόλης. Θα περιηγηθούμε στα εμβληματικά ομογενειακά σχολεία και θα μάθουμε την μακρόχρονη ιστορία της παιδείας και των κτιρίων τους έως και σήμερα. Θα κατανοήσουμε την σημασία του αθλητισμού στην Πόλη του τότε, όπως και τη μεταλαμπάδευση της αξίας των αθλητικών ιδεωδών στην Πολίτικη ομογένεια του 21ου αιώνα.

Θα απολαύσουμε πολίτικες γεύσεις, θα διασκεδάσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα νοσταλγήσουμε και θα αισθανθούμε το διαχρονικό άρωμα της Πόλης της καρδιάς μας. Συνοδοιπόροι μας, σε αυτό το πολύχρωμο ταξίδι, Κωνσταντινουπολίτικα σωματεία – μέλη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών όπου θα παρουσιάσουν εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

- Διαφήμιση -